Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Szabadka A-tól Zs-ig

F

A Fekete Madonna a ferences rendház kápolnájának a 17. században készült oltárképe.

Ferencesek temploma, Szabadka legrégebbi temploma 1730 és 1736 között épült.
Mai kinézetét 1901-ben nyerte el, neoromán stílusban.

Fiáker

Fidelinka - A hat évtizedes múlttal rendelkező Fidelinka Rt. Szerbia és a régió piacvezetője az élelmiszertermelés terén.
A Fidelinka neve termékeinek csúcsminőségével, konkurens áraival, és a gazdag árukínálatával vált ismertté. Mindez domináns piaci részvételt eredményez az ország területén, és ami ennél is fontosabb, számos elégedett és rendkívül hűséges fogyasztót nyert ezáltal. A Fidelinka missziója termékek folyamatos gyártása csúcsminőségű búza alapanyagból, a minőség és árak kivételes összhangjának megtartásával, hatékony termelési és marketing rendszert alkalmazva. Ezzel a tömegpiac szükségleteinek kielégítése volt a célja, a jövőképe pedig, hogy a liszt és tésztafélék regionális piacán vezető szerepe legyen.

FÓKUSZ Ifjúsági Kulturális Alapítvány – Célja egy új kulturközeg megteremtése a városban. Az alapítvány fel kívánja rázni Szabadkát, és számos projekttel, ifjúsági akciókkal próbálja felélénkíteni az itteni kulturális, művészeti és tudományos életet.    A Fókusz nyitva áll minden szabadkai polgár előtt, aki valóban gazdag kulturális és társadalmi életre vágyik. Az alapítvány egy olyan városi intézmény, melynek feladata a korabeli, interkulturális, posztmodern és urbánus társadalom értékeinek bemutatása.

Fontana – étterem palicsi Víkend telepen. A különféle ételek és italok gazdag kínálatával és minőségével évről évre egyre több elégedett látogatója van. Az étterem a hazai konyha ínyencségei mellett halspecialitásokat is kínál vendégeinek.