Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

„Opti-Bike“- анкета о употреби бицикла

У оквиру пројекта прекограничне сарадње „Opti-Bike“, који реализују Град Суботица и партнерски градови Ашотхалом и Томпа из Мађарске, локална самоуправа припремила је анкетни лист за грађане о коришћењу бицикала у саобраћају.

Приступ онлајн Анкети

Анкетирање је анонимно, а треба да послужи унапређењу бициклистичког саобраћаја у граду. Моле се Суботичани да попуне анкетни лист до 17. маја 2019. године.

Захваљујемо на сарадњи!

О “Opti-Bike” пројекту:

Савремени развојни пројекат наше регије у служби бициклиста јесте пројекат OPTI-BIKE, који се реализује у оквиру Interreg-IPA Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија (HUSRB/1602). Главни циљ пројекта је оптимизација саобраћаја у пограничној зони планирањем и изградњом бициклистичких стаза. Важно је да тај вид саобраћаја буде не само омиљена већ и безбедна алтернатива у саобраћају за све. Ова инвестиција доприноси и превенцији саобраћајних незгода, а самим тим и повећању безбедности у саобраћају, повећању броја туриста који саобраћају бициклом, као и јачању свести о здравом начину живота и еколошког схватања.

Град Суботица је носилац пројекта OPTI-BIKE, док су локална самоуправа општине Ашотхалом и локална самоуправа града Томпа партнерска насеља у реализацији инвестиције. У Суботици ће, осим постојећих 37,4 км бициклистичких стаза, до краја пројекта у две фазе бити изграђено још 7,9 km. У првој фази 3 км бициклистичке стазе водиће до граничног прелаза Келебија и прикључиће се на постојећу која води поред пута Едварда Кардеља.

У другој фази, биће изграђена бициклистичка стаза у дужини од 4,9 km која ће за бициклистички саобраћај повезати насеља Бачки Виногради и Ашотхалом. До краја пројекта у Томпи ће бити изграђена бициклистичка стаза у дужини од 3,2 km, а у Ашотхалому 6,9 km. Важно је напоменути да ће у оквиру пројекта бити израђена планска документација за мрежу бициклистичких стаза у Суботици укупне дужине 24 km, а у Томпи за 4,9 km.

Инвестиција ће бити реализована у периоду од 1. октобра 2017. до 30. септембра 2019.

Укупна вредност пројекта износи 2.566.612,65 евра, од тога донација ЕУ износи 2.181.620,74 евра.

НАПОМЕНА
Овај документ је израђен уз финансијску подршку Европске уније. Садржај овог документа је искључиво одговорност  Града Суботице и не одражава званично мишљење Европске уније и/или Управљачког тела.