Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

„Opti-Bike“ - anketa o upotrebi bicikla

U okviru projekta prekogranične suradnje „Opti-Bike“, koji realiziraju Grad Subotica i partnerski gradovi Ásotthalom i Tompa iz Mađarske, lokalna samouprava pripremila je anketni list za građane o korištenju bicikala u prometu.

Pristup online Anketi

Anketiranje je anonimno, a treba poslužiti unaprjeđenju biciklističkog prometa u gradu. Mole se Subotičani da popune anketni list do 17. svibnja 2019. godine.

Zahvaljujemo na suradnji!

O „Opti-Bike“ projektu:

Suvremeni razvojni projekt naše regije u službi biciklista jest projekt OPTI-BIKE, koji se realizira u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija (HUSRB/1602). Glavni cilj projekta je optimizacija prometa u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza. Važno je da taj vid prometa ne bude samo omiljena već i sigurna alternativa u prometu za sve. Ova investicija pridonosi i prevenciji prometnih nezgoda, a samim tim i povećanju sigurnosti u prometu, povećanju broja turista koji prometuju biciklom, kao i jačanju svijesti o zdravom načinu života i ekološkog shvaćanja.

Grad Subotica je nositelj projekta OPTI-BIKE, dok su lokalna samouprava općine Ásotthalom i lokalna samouprava grada Tompa partnerska naselja u realizaciji investicije. U Subotici će, osim postojećih 37,4 km biciklističkih staza, do kraja projekta u dvije faze biti izgrađeno još 7,9 km. U prvoj fazi 3 km biciklističke staze vodit će do graničnog prijelaza Kelebija i priključit će se na postojeću koja vodi pored ceste Edvarda Kardelja.

U drugoj fazi bit će izgrađena biciklistička staza u duljini od 4,9 km koja će za biciklistički promet povezati naselja Bački Vinogradi i Ásotthalom. Do kraja projekta u Tompi će biti izgrađena biciklistička staza u duljini od 3,2 km, a u Ásotthalomu 6,9 km. Važno je napomenuti da će u okviru projekta biti izrađena planska dokumentacija za mrežu biciklističkih staza u Subotici ukupne duljine 22 km, a u Tompi za 4,9 km.

Investicija će biti realizirana u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2019.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.566.612,65 eura, od toga doprinos EU iznosi 2.181.620,74 eura.

NAPOMENA
Ovaj dokument je izrađen uz financijsku potporu Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključivo odgovornost Grada Subotice i ne odražava službeno mišljenje Europske unije i/ili Upravljačkoga tijela.