Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

„Opti-Bike“ - kérdőív a kerkékpárról

Az Opti-Bike határon átnyúló együttműködési projekt keretében, amelyet Szabadka város, valamint a partnervárosok, a magyarországi Ásotthalom és Tompa valósít meg, az önkormányzat kérdőívet állított össze a polgárok kerékpár-használatról.

Az online kérdőív kitölthető ITT

A véleménykutatás névtelen, a városi kerékpáros közlekedés fejlesztését szolgálja. Kérjük a szabadkaiakat, hogy töltsék ki a kérdőívet 2019. május 17-ig.

Köszönjük az együttműködést!

Az Opti-Bike projektről:

A térségünk kerékpárosait szolgáló korszerű fejlesztési projekt az OPTI-BIKE, amely az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program (HUSRB/1602) keretében valósul meg. A projekt fő célja a határszakasz forgalmának optimalizálása, kerékpárutak tervezésével és kiépítésével. Fontos, hogy ez a közlekedési forma ne csak közkedvelt, hanem biztonságos közlekedési alternatívát is jelentsen a közlekedésben mindenki számára. Ez a beruházás hozzájárul a közlekedési balesetek megelőzéséhez, ezzel együtt a közlekedésbiztonság fokozásához, a kerékpárral közlekedő turisták számának növeléséhez, valamint az egészséges életmód és a környezettudatosság népszerűsítéséhez.

Szabadka Város az OPTI-BIKE projekt vezető kedvezményezettje, míg Ásotthalom Község és Tompa Város Önkormányzata, partnerek a beruházás megvalósításában. Szabadkán a meglevő 37,4 km kerékpárút mellett a projekt befejezéséig két ütemben további 7,9 km kerékpárút épül meg. Az első ütemben 3 km kerékpárút épül a kelebiai határátkelőig, és össze lesz kötve az Edvard Kardelj út mellett haladó, meglevő kerékpárúttal.

A második ütemben 4,9 km hosszú kerékpárút épül, amely lehetővé teszi a kerékpáros közlekedést Királyhalom és Ásotthalom települések között. A projekt befejezéséig Tompán 3,2 km hosszú , Ásotthalmon pedig 6,9 km kerékpárút épül. Fontos megjegyezni, hogy a projekt keretében kidolgozásra kerül a tervdokumentáció a szabadkai kerékpárutak hálózatára 22 km hosszan, Tompán pedig 4,9 km kerékpárút építésére.

A beruházás 2017. október 1-je és 2019. szeptember 30-a között valósul meg.

A projekt teljes költségvetése 2.566.612,65 euró, ebből az Európai Unió hozzájárulása 2.181.620,74 euró.

MEGJEGYZÉS
Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával készült. A dokumentum tartalmáért kizárólag Szabadka Város felel, és nem tükrözi az Európai Unió és/vagy az Irányító Hatóság hivatalos álláspontját.