Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

„Opti-Bike“ - anketa o upotrebi bicikla

SAOPŠTENJE

U okviru projekta prekogranične saradnje „Opti-Bike“, koji realizuju Grad Subotica i partnerski gradovi Ašothalom i Tompa iz Mađarske, lokalna samouprava pripremila je anketni list za građane o korišćenju bicikala u saobraćaju.

Pristup onlajn Anketi

Anketiranje je anonimno, a treba da posluži unapređenju biciklističkog saobraćaja u gradu. Mole se Subotičani da popune anketni list do 17. maja 2019. godine.

Zahvaljujemo na saradnji!

O “Opti-Bike” projektu:

Savremeni razvojni projekat naše regije u službi biciklista jeste projekat OPTI-BIKE, koji se realizuje u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija (HUSRB/1602). Glavni cilj projekta je optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza. Važno je da taj vid saobraćaja bude ne samo omiljena već I bezbedna alternativa u saobraćaju za sve. Ova investicija doprinosi i prevenciji saobraćajnih nezgoda, a samim tim i povećanju bezbednosti u saobraćaju, povećanju broja turista koji saobraćaju biciklom, kao i jačanju svesti o zdravom načinu života i ekološkog shvatanja.

Grad Subotica je nosilac projekta OPTI-BIKE, dok su lokalna samouprava opštine Ašothalom i lokalna samouprava grada Tompa partnerska naselja u realizaciji investicije. U Subotici će, osim postojećih 37,4 km biciklističkih staza, do kraja projekta u dve faze biti izgrađeno još 7,9 km. U prvoj fazi 3 km biciklističke staze vodiće do graničnog prelaza Kelebija i priključiće se na postojeću koja vodi pored puta Edvarda Kardelja.

U drugoj fazi, biće izgrađena biciklistička staza u dužini od 4,9 km koja će za biciklistički saobraćaj povezati naselja Bački Vinogradi i Ašothalom. Do kraja projekta u Tompi će biti izgrađena biciklistička staza u dužini od 3,2 km, a u Ašothalomu 6,9 km. Važno je napomenuti da će u okviru projekta biti izrađena planska dokumentacija za mrežu biciklističkih staza u Subotici ukupne dužine 22 km, a u Tompi za 4,9 km.

Investicija će biti realizovana u periodu od 1. oktobra 2017. do 30. septembra 2019.

Ukupna vrednost projekta iznosi 2.566.612,65 evra, od toga donacija EU iznosi 2.181.620,74 evra.

NAPOMENA
Ovaj dokument je izrađen uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključivo odgovornost  Grada Subotice i ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.