Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Bratski gradovi

Bratski gradovi

Segedin Segedin (Republic of Hungary) - Szeged Megyei Jogú Város - 1966.
3. oktobra 2003. godine potpisan je Sporazum o saradnji bratskih gradova Subotice i Segedina, nakon što su obostrano pregledali sporazum bratskih gradova koji je potpisan 17. juna 1966. godine i konstatovali da su odnosi koji su stvoreni pre više decenija, uzajamno, za oba grada bili korisni i plodotvorni.
www.szegedvaros.hu

 

Oderhelen Oderhelen (Romania) - Székelyudvarhely - Odorheiu Secuiesc
27. septembra 1994. godine doneta je odluka o bratimljenju gradova Sekeljudvarhelj i Subotica na osnovu koje je potpisan Ugovor o prijateljstvu i bratskoj saradnji.
www.varoshaza.ro

 

Dunavska Streda Dunavska Streda (Republic of Slovakia) - Dunajská Streda
16. jula 1996. godine doneta je odluka o bratimljenju gradova Dunajska Streda i Subotica na osnovu koje je potpisan Ugovor o prijateljstvu i bratskoj saradnji.
www.dunstreda.sk

 

Olomouc Olomouc (Chech Republic)
16. jula 1996. godine doneta je odluka o bratimljenju gradova Olomouc i Subotica na osnovu koje je potpisan Ugovor o prijateljstvu i bratskoj saradnji.
www.olomouc.eu

 

Erd Erd (Republic of Hungary) - Érd Megyei Jogú Város
08. jula 2010. godine doneta je Odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Subotice, Republika Srbija i Grada Erda, Republika Mađarska.
www.erd.hu

 

Osijek Osijek (Republic of Croatia)
08. jula 2010. godine doneta je Odluka o uspostavljanju saradnje između Grada Subotice, Republika Srbija i Grada Osijeka, Republika Hrvatska.
www.osijek.hr

 

Brest Brest (Republic of Belarus)
23. aprila 2015. Sporazum o uspostavljanju saradnje između Grada Subotica, Republika Srbija i Grada Brest, Republika Belorusija.
city-brest.gov.by

 

Kiškunhalaš Kiškunhalaš (Republic of Hungary)
26. februara 2016. Sporazum o uspostavljanju saradnje između Grada Subotica, Republika Srbija i Grada Kiškunhalaš, Mađarska.
www.kiskunhalas.hu