Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Memberships

Članstva

U aprilu 2001. godine Skupština opštine Subotica je donela odluku o pristupanju Evroregionalnoj saradnji Dunav-Drava-Sava, kao prva opština iz Savezne Republike Jugoslavije.|

United Games - na 28. novembra 2001. godine Opština Subotica je pristupila zajedničkoj deklaraciji za uspostavljanje partnerskih odnosa gradova na osnovu izjave o namerama između Kvarta Berlina Borough Treptow/Kőpenick, grada Izole iz Slovenije, Mürzzuschlag iz Austrije, Olomouca iz Češke, Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Zirc Segedina i Županije Veszprém iz Mađarske. 

Dana 14. novembra 2003. godine Izvršni odbor Skupštine opštine Subotica doneo je rešenje o nameri pristupanja u RETC – projekat Tisa. Projekat ima za cilj da u saglasnosti sa principom održivog razvoja radi na poboljšanju uslova življenja, na očuvanju ekološkog nasleđa, ljudskih prava i ostalih činilaca održivog razvoja. 

Dana 25. maja 2004. godine Skupština opštine Subotica donela je Odluku o pristupanju Evroregiji Dunav-Kireš-Maroš-Tisa - DKMT.

Subotica je član i aktivno sarađuje sa ALDA.


Notice: Undefined variable: htmlstring in /home/subotica.rs/domains/new.subotica.rs/application/views/helpers/Footer.php on line 355