Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Tagság

Szervezeti tagságok

Szabadka Község Képviselő-testülete 2001. áprilisában határozatot hozott arról, hogy a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság községei közül elsőként csatlakozik a Duna-Dráva-Száva Euroregionális Együttműködéshez.

United Games - 2001. november 28-án Szabadka Község csatlakozott ahhoz a partnervárosi kapcsolatok létrehozására vonatkozó szándéknyilatkozathoz, melyet a berlini Treptow/Köpenick negyed, a szlovéniai Izola, az osztrák Mürzzuschlag, a csehországi Olmütz, továbbá Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Zirc, és Szeged város valamint Veszprém megye írtak alá. 

2003. november 14-én Szabadka Község Végrehajtó Bizottsága határozatot hozott a RETC, a Tisza menti régiókat felölelő nemzetközi környezetvédelmi szervezet Tisza-projektjéhez való csatlakozási szándékról. A projekt célja az életkörülmények javítása, a környezeti örökség megőrzése és az emberi jogok védelme, figyelembe véve a fenntartható fejlődés elveit. 

2004. május 25-én Szabadka Község Képviselő-testülete döntést hozott a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégióhoz való csatlakozásról.

Szabadka tagja és aktív résztvevője az ALDA Helyi Demokratikus Ügynökségek Egyesületének.