Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Нашем граду поклоњена „Писаница од срца”

17.03.2016.

Представници Копривничко-крижевачке жупаније поклонили су граду Суботици „Писаницу од срца“ - осликано велико ускршње јаје, рад наивних сликара из Подравине. Писаницу, постављену на платоу испред Фрањевачке цркве, открили су и на тај начин извршили свечану примопредају заменик жупана Копривничко-крижевачке жупаније Иван Пал, директор туристичке организације ове жупаније Здравко Михевц и градоначелник Суботице Јене Маглаи.

10016_1.jpg

Иван Пал је, обраћајући се медијима, истакао да је ово велико ускршње јаје - „Писаница од срца“, симбол пријатељства, љубави и радости Ускрса и Васкрса, да туристичка организација Копривничко-крижевачке жупаније овај пројекат реализује од 2007. године и да „Писаницу од срца” првенствено карактеришу жеља да се добро поклони добрим и драгим људима широм света и да се промовише бренд хрватске наиве.

Градоначелник Маглаи је нагласио да поклон Копривничко-крижевачке жупаније истовремено наговештава и почетак успешне сарадње између града Суботице и ове жупаније и да осликано велико ускршње јаје - „Писаница од срца“, грађане Суботице и све људе добре воље који га буду видели уводи у прославу ускршњих, односно васкршњих празника.

Наивни сликари из Копривничко-крижевачке жупаније до сада су израдили више од 50 „Писаница од срца“ које украшавају тргове и галерије Њујорка, Лос Анђелеса, Париза, Прага, Будимпеште, Милана, Рима, Ватикана, Беча, Граца и многих других градова.