Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворен „Шопи ритејл парк”

17.03.2016.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи и директор МПЦ Пропертиес Томас Виладсен данас су, пресецањем врпце, свечано отворили први у низу „Шопи ритејл паркова“ у Србији. „Шопи ритејл парк” (Shoppi Retail Park) се налази на Сегединском путу 88, у Суботици, и заузима површину од 10.000 квадратних метара. Укупна вредност инвестиције износи око 10 милиона евра.

10017_1.jpg

Изградња, односно отварање првог модерног трговачког центра у граду – „Шопи ритејл парка” видљиви је знак да Суботица напредује и да се реафирмише као центар трговине, изјавио је градоначелник Маглаи.

- Када смо, средином јула прошле године, на овом месту постављали камен темељац многи су били скептици да ће већ у марту 2016. године бити отворен први модеран тржни центар у Суботици. Пројекат је, као што видите, у потпуности реализован. Захвалио бих се фирми МПЦ што је инвестирала у наш град. За Суботицу је изузетно важно што је у ’Шопи ритејл парку’ посао добило 200 наших суграђана, а мени је посебно драго да су представници инвеститора исказали вољу и спремност да у будућем периоду инвестирају у проширење овог комплекса и да отварају нова радна места – истакао је Јене Маглаи.

Томас Виладсен је казао да је „Шопи ритејл парк” изграђен у рекордном року – за тачно осам месеци и један дан од постављања камена темељца.

- Управо данас, на свечаном отварању, можемо да се похвалимо информацијом да је ’Шопи ритејл парк’ 100 одсто издат и да га карактерише одлична понуда интернационалних и домаћих брендова, што само потврђује његов значај и пословни потенцијал. Он представља инвестицију вредну сваке пажње, како на финансијском плану, тако и на плану развоја локалне заједнице. Захваљујем се градоначелнику Суботице, као и свим институцијама градске управе на изузетној сарадњи и подршци у процесу добијања свих потребних дозвола – рекао је Виладсен.  

„Шопи ритејл парк” ће бити отворен свих седам дана у недељи, од 9 до 23 часа. Све продавнице имају директан улаз са централног паркинга који има капацитет за 300 возила.

10017_2.jpg