Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављен 17. „Супер Енпи карате куп“

18.03.2016.

Карате клуб „Енпи“ у недељу, 20. марта 2016. године, у суботичкој Хали спортова „Дудова шума“, по седамнаести пут организује велику спортску манифестацију - Интернационални карате турнир под називом „Супер Енпи карате куп“, на коме ће наступити више од 1.500 такмичара из 13 земаља: Немачке, Аустрије, Пољске, Словачке,  Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније, БиХ, Републике Српске, Словеније, Хрватске и Србије.

10019_1.jpg 

Председник КК „Енпи“ Милорад Ћопић је, на прес конференцији уприличеној тим поводом у Медија-центру Градске куће, изјавио да ја на претходних 16 турнира наступило више од 23.000 спортиста из 17 европских држава и да ће КК „Енпи“ најбоље организовати управо предстојећи, 17. „Супер Енпи карате куп“.

- Прошле године смо били домаћини Светског првенства у каратеу. Од 23 светска шампионата која су до данас одржана, Првенство света у Суботици је проглашено за најбоље организовани шампионат у историји Светске Шотокан карате асоцијације. На искуствима везаним за беспрекорну организацију тог међународног карате спектакла базирамо наш велики оптимизам када је реч о организацији овогодишњег ’Супер Енпи купа’ – рекао је Ћопић, и додао да је овај турнир изузетна прилика да се провери форма свих такмичара уочи Првенства Европе које ће се за две седмице одржати у немачком граду Нирнбергу .

Председник Скупштине града Суботице и потпредседник Организационог одбора 17. „Супер Енпи карате купа“, Илија Маравић,  изразио је захвалност Карате клубу „Енпи“ на свим досадашњим активностима које су допринеле и промоцији Суботице, као града спорта и туризма.

- Верујем да ће и ово, седамнаесто по реду међународно карате такмичење, и по квалитету, и по организацији, бити на нивоу прошлогодишњег Светског првенства. Град Суботица подржава клубове попут Карате клуба ’Енпи’, истина не у мери у којој такви клубови очекују и заслужују, али надам се да ће локална самоуправа у наредном периоду препознати квалитет таквих спортских колектива и још конкретније им помагати, тим пре што наш град има вишеструку корист од организације великих међународних спортских манифестација, као што је ’Супер Енпи карате куп’ – нагласио је Илија Маравић.

Члан Организационог одбора 17. „Супер Енпи карате купа“, Миленко Пејушковић, сматра да ће 20. март - Међународни дан среће, бити дан радости и за наш град, пре свега за „Радијалац“ који ће, како је рекао, тога дана обележити дечји смех и граја великог броја учесника који ће наступити на овом интернационалном такмичењу.    

Отварање турнира је у недељу, 20. марта, у 9:30 часова. Такмичење (17. „Супер Енпи карате куп“, 2. „Кобудо супер Енпи карате куп“ и 1. „Kyokushin супер Енпи карате куп“) ће се одвијати на 16 борилишта, у две сале - у стонотениској сали на спрату (за узраст до 10 година) и у великој сали Хале спортова (остали такмичари). Такмичење у катама одржаће се од 10 до 14 часова, а од 14 до 18 часова такмичење у борбама. Улаз је бесплатан.