Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за Давора Штефанека

18.03.2016.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи и члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекослав Острогонац, примили су данас, у Градској кући, Давора Штефанека, члана Рвачког клуба „Спартак” и државног репрезентативца у рвању грчко-римским стилом који је на тек минулом  Европском првенству у Риги (Летонија) освојио сребрну медаљу у категорији до 66 кг. Пријему су присуствовали Сретен Дамњановић, тренер у РК „Спартак”, и Андрија Ромић, председник РК „Спартак”.

10020_1.jpg

Честитајући Давору Штефанеку на изванредном резултату, градоначелник Маглаи је рекао да је сребрна медаља освојена у Риги истовремено и успех града Суботице и Рвачког клуба „Спартак”.

- Мислим да би град Суботица требало да буде захвалан за успехе које си постигао. У наредном периоду локална самоуправа мора максимално да помогне и теби, и Клубу, како би постизао још боље резултате и сврстао се међу великане који су у протеклих неколико деценија обележили рвачки спорт у нашем граду – истакао је Јене Маглаи, и додао да је, када је реч о спорту и спортској инфраструктури у Суботици, један од приоритета да се пронађе решење за изградњу нове спортске хале у којој би се обезбедили сви услови неопходни за неометано надметање спортиста и организацију великих домаћих и међународних спортских манифестација.

Вјекослав Острогонац је изразио задовољство што се Рвачки клуб „Спартак” и рвање у нашем граду враћају на стазе старе славе.

- Верујем да ће Суботица, после дужег времена, поново имати олимпијског шампиона. Честитам и руководству Клуба што је успело да те врати и што ћеш из ’Спартака’ наступати на Олимпијским играма у Рију. Сви смо поносни на тебе и твоје резултате - казао је Острогонац.

Давор Штефанек је нагласио да је Суботица његов град и да у Рвачком клубу „Спартак” жели да оконча своју спортску каријеру.

- У Суботицу сам се вратио у јануару ове године, и већ је стигла медаља. Има нешто у тој рвачкој сали из које се постижу одлични резултати. Захваљујем се на свему и очекујем да се поново видимо још у овој години. Сви знамо да је мој главни циљ освајање медаље у Рију. Драго ми је што људи у Суботици дају значај медаљи освојеној у Летонији. То ми много значи, тим пре што сам на Европско првенство отишао из пуних тренинга, јер ми је главни циљ освајање медаље на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Женеиру. Руса Ислам-Бека Албијева, који ме је заслужено савладао у финалној борби у Риги, чекам у Рију, спреман да му се реванширам - рекао је Штефанек

На пријему се захвалио и тренер Сретен Дамњановић. Он је подвукао да Давор Штефанек, који је на светским првенствима освојио две, а на европским првенствима четири медаље, и поред тога што је мењао клупске боје, никада није отишао из Суботице.

10020_2.jpg

- Волео бих да се Штефанеку испуне жеље везане за освајање медаље на Олимпијади у Рију, а било би ми веома драго и да ме, када за то дође време, замени на месту тренера – изјавио је Дамњановић.

На Европском првенству у Риги још наша два репрезентативца освојила су сребрне медаље: Александар Максимовић у категорији 71 кг, и Виктор Немеш у категорији 75 кг.