Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести

Апотека „Венус” издаје лекове за рецепт

19.03.2016.

Захваљујући напорима руководства Месне заједнице „Мали Бајмок” и великој подршци члана Градског већа задуженог за област социјалне заштите, Милимира Вујадиновића, приватна апотека „Венус”, која послује  у просторијама МЗ „Мали Бајмок” (Фрање Клуза број 2), у лепезу својих услуга уврстила је и издавање лекова на рецепт. То је велико олакшање за, пре свега, наше старије суграђане који живе на простору ове месне заједнице, јер од данас више неће морати да одлазе у град по лекове.

10021_1.jpg

Милимир Вујадиновић је, обраћајући се медијима након краћег састанка са руководством МЗ „Мали Бајмок”, подсетио да је у септембру 2012. године тадашње руководство ове месне заједнице склопило уговор са власником апотеке „Венус” у коме није дефинисана његова обавеза издавања лекова на рецепт.

- Успели смо, као што смо и обећали, да превазиђемо проблем настао због великог пропуста тадашњег руководства МЗ ’Мали Бајмок’. Захваљујем се актуелном руководству месне заједнице, на челу са председником Скупштине Сашом Граворцем, на огромним напорима уложеним да наши, пре свега старији суграђани који живе на територији ове месне заједнице могу да подижу лекове на рецепт у апотеци ’Венус’. Изразио бих захвалност и власнику те апотеке, као и надлежнима из Републичког фонда за здравствено осигурање, филијале у Суботици, на разумевању испољеном током решавања овог проблема -  истакао је Вујадиновић.

Он је додао да је на данашњем састанку са руководством МЗ „Мали Бајмок” закључено да је до сада решено барем педесет одсто проблема дефинисаних у јуну прошле године.

10021_2.jpg

- Појединци су предлагали да затворимо апотеку ’Венус’ и да раскинемо уговор. То је, ваљда, најлакше урадити, али ми смо водили рачуна и о потребама грађана, и о онима који раде у овој апотеци, јер би затварање довело и до укидања радних места. Ми смо сачували радна места, сачували оне који плаћају порез и дошли до тога да грађани могу да купују лекове на рецепт - нагласио је Милимир Вујадиновић.

Саша Граворац је рекао да је за Скупштину МЗ „Мали Бајмок”, формирану 1. септембра 2015. године, међу приоритетним задацима било да реше један од најважнијих проблема на који су им грађани те месне заједнице указали, а то је издавање лекова на рецепт у апотеци која послује у просторијама МЗ „Мали Бајмок”.

- После шест месеци коначно смо успели да, мукотрпним радом, решимо овај  проблем. Сви становници МЗ ’Мали Бајмок’ од данас могу у апотеци ’Венус’ да подижу лекове на рецепт. Оно што је врло карактеристично јесте да је становништво у нашој месној заједници углавном старачка популација и да је њима велики проблем био да одлазе по лекове у град. Убудуће неће морати то да чине јер је обезбеђено да се овде, где је и амбуланта, издају лекови на рецепт. Добро што је успостављена сарадња између амбуланте и апотеке, тако да ће најфреквентнији лекови који се најчешће издају бити обезбеђени у овој апотеци – истакао је Граворац, изражавајући истовремено захвалност Милимиру Вујадиновићу на великој подршци у решавању овог проблема.