Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из спорта

Одржан 17. „Супер Енпи карате куп“

20.03.2016.

„Супер Енпи карате куп“ је по 17. пут одржан у Суботици, у организацији Карате клуба „Енпи“. Учествовало је 1.620 такмичара у разним старосним категоријама из 12 земаља Европе који су овај турнир искористили за проверу форме пред предстојеће Европско првенство које ће се одржати у немачком граду Нинбергу. Организатори су поставили 16 борилишта - 12 у великој сали, а четири, на којима су се борили такмичари узраста до 10 година, у стонотениској сали, на спрату Хале спортова „Дудова шума“.

10022_1.jpg

Председник Организационог одбора 17.  „Супер Енпи карате куп“ Богдан Лабан је, на церемонији свечаног отварања, поздравио све учеснике и пожелео им добродошлицу у наш град и пуно успеха на турниру. Он је истакао да је поносан што је по други пут на челу једног оваквог организационог одбора турнира.

- Прошле године, у октобру, организовали смо Светско првенство на којем смо имали око 2.000 спортиста. Данас смо, такође, домаћини једног великог спортског догађаја захваљујући, пре свега, председнику КК ‘Енпи’ Милораду Ћопићу и нашој малој подршци. Суботица је град спортова и нама је драго да имамо овакве спортске раднике коју могу да организују велике међународне манифестације на којима се окупе такмичари из целе Европе. Данас је овде присутно више од 1.600 спортиста из 12 земаља.  Драго нам је због тога и сигурно ћемо и убудуће помагати овакве манифестације које су у интересу града – нагласио је Богдан Лабан.  

Председник КК „Енпи“ Милорад Ћопић је, обраћајући се медијима, казао да је презадовољан одзивом такмичара, јер у данашње време, како је рекао, карате турнир се сматра изузетно успешним ако на њему учествује 500 такмичара.

- Има нешто у Суботици што се допада нашим гостима и због чега се радо враћају у наш град. Један од разлога је и у томе што им понудимо интересантан боравак, да дођу дан раније и обиђу Палић, салаше... Имамо пуно квалитетних такмичара који ће искористити турнир као припреме пред наступајуће Европско првенство, због чега смо и померили турнир за недељу дана раније. Ако будемо задржали овако квалитетан Организациони одбор на челу са Богданом Лабаном онда бисмо следеће године турнир организовали у три дана - казао је Ћопић.