Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Расписан конкурс Стамбено-кредитног пронаталитетног фонда Града Суботице

30.03.2016.

Конкурс Стамбено-кредитног пронаталитетног фонда Града Суботице расписује се ради формирања ранг листе за доделу средстава за учешће за стамбене кредите, односно за побољшање услова становања. Могу се пријавити лица која живе у брачној, ванбрачној заједници или су самохрани родитељи са најмање једним дететом. Конкурс је отворен до 19. априла 2016. године.

10037_1.jpg

Подносилац пријаве на конкурс треба да прибави потврду од банке (НЛБ, Еуробанк) да је кредитно способан, на укупан тражени износ средстава, од Фонда и  Банке, и да исту приложи уз пријаву. У току 2016. године је предвиђено 9,3 милиона динара  за доделу за учешће у стамбеним кредитима, односно у кредитима за побољшање услова становања. За учешће за стамбене кредите Фонд додељује средства до 15.000 евра, а поврат тих средстава је у року од 25 година.

Кредити  који су намењени  за побољшање услова становања, адаптацијом, додељују се у износу до 4.500 евра, а рок за враћање је 10 година. Приликом  узимања  кредита  за побољшање услова становања одобрава се износ до 9.000 евра, а средства се враћају у року од 25 година.

Повластице које даје Фонд су следеће:

10037_2.jpgСредства Фонда су бескаматна, уколико особа која конкурише и има једно дете додељен износ враћа у потпуности, за двоје деце 75%, а уколико има троје 12,5%, док су особе са четворо или више деце ослобођене враћања целокупног износа кредита. Накнадно се може поднети захтев Фонду уколико дође до повећања броја чланова породице рођењем, односно усвојењем  детета, да се на још неотплаћени део кредита обрачуна повластица у зависности од броја деце.

Конкурс се објављује у Службеном листу Града Суботице, на званичном сајту Града Суботице и Фонда. Редослед  на ранг  листи се одређује  на основу броја деце, као и на основу њиховог  узраста, с тим да се за једно дете добија 20 бодова. Образац  пријаве се налази на сајту Града Суботице, односно Фонда, а може се преузети и у просторијама Фонда, као  и  у  поменутим  банкама.

Пријаве се могу предати у Услужном центру Градске управе, односно поштом на адресу Трг слободе бр. 1, Комисији за стамбене односе Града Суботице са назнаком Пријава на конкурс за формирање ранг листе Стамбено- кредитног пронаталитетног фонда Града Суботице.

Председница Управног одбора Стамбено-кредитно пронаталитетног фонда Града
мр Хелена Суљић