Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржан Округли сто на тему "Анализа спровођења билатералног споразума између Републике Србије и Мађарске"

29.03.2016.

У Плавој сали Градске куће 29. марта 2016. године, у организацији Центра за регионализам из Новог Сада одржан је Округли сто на тему анализе спровођења билатералног споразума између Републике Србије и Републике Мађарске о заштити права мађарске односно српске националне мањине које живе у две државе. Округли сто је део пројекта који реализује Центар а који се бави билатералним споразумима о заштити права националних мањина које је Србија закључила са Хрватском, Мађарском, Румунијом и Македонијом.

10040_1.jpg

На скуп су позвани представници Националног савета мађарске националне мањине, представници институција културе, медији. У својству новог председника Мешовите међудржавне комисије основане на основу Споразума са Мађарском, округлом столу је присуствовао Ненад Иванишевић, државни секретар у Министартву за рад, борачка и социјална питања. Учеснике скупа поздравио је и градоначелник Суботице Јене Маглаи. Представници организатора Александар Попов, директор Центра за регионализам и Јелена Перковић, сарадница Центра упознали су присутне са детаљима пројекта док је Татјана Туцић, истраживачица у Центру презентовала детаље прелиминарног извештаја о примени Споразума.

10040_2.jpg

Након краће дискусије скуп је завршен најавом наредних догађања у оквиру пројекта те информацијом о састанку Мешовите међудржавне комисије.