Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 39. седница Скупштине Града

31.03.2016.

На седници Скупштине Града, која је одржана у четвртак, између осталог усвојена је Одлука о сахрањивању и гробљима, извршен је ребаланс буџета за ову годину, затим усвојено је решење о давању сагласности на Програм пословања Јавног предузећа "Палић-Лудаш" за 2016. годину, које се већ налазило и на дневном реду претходне седнице, када већина одборника није подржала усвајање решења.

10044_1.jpg

Усвајањем Одлуке о сахрањивању и гробљима је одлучено, да сахрањивањем и другим радњама везаним за сахрањивање од сада може да се бави искључиво Јавно комунално предузеће „Погребно”. Одлука је донета на основу одлуке Уставног суда Србије, према којој одлуку треба ускладити са важећим законом. Пре гласања вођена је расправа у трајању од два сата, пошто су градоначелник и више одборника замерили предлогу одлуке да њеним усвајањем биће ограничена слободна тржишна утакмица и да ће доћи до монопола. Због тога су на тргу пред Градском кућом протествовали и приватна погребна предузећа.

Скупштина Града је извршила ребаланс буџета, пошто се од априла смањује број запослених у јавном сектору. Биће отпуштено 170 радника, којима ће бити исплаћена отпремнина у укупном износу од 41,5 милиона динара. Отпуштањем локална самоуправа на годишњем нивоу уштедеће око 25 милиона динара.