Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Закључени колективни уговори за ЈКП „Водовод и канализација” и ЈКП „Суботицагас “

01.04.2016.

У Градској кући данас су закључени колективни уговори за Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација” Суботица и Јавно комунално предузеће „Суботицагас“. У име града Суботице (оснивача) уговоре је потписао градоначелник Јене Маглаи, у име послодаваца директори ЈКП „Водовод и канализација ” и ЈКП „Суботицагас ”, Валерија Тот Годо и Драган Божиновић, а у име организације синдиката ЈКП „Водовод и канализација” главни повереник синдиката "Назависност" Антун Скендеровић и Најдановић Виктор, председник синдиката ЈКП „Суботицагас”.

10045_1.jpg

Потписивању колективних уговора присуствовао је Иштван Хуђи, потпредседник Савеза самосталних синдиката Суботице и Мирко Бајић, председник представника оснивача у одбор за преговоре у вези са закључивањем Колективног уговора код послодавца.

10045_2.jpg

Колективним уговорима код послодавца, у складу са законом, уређују се права, обавезе и одговорности из радног односа, међусобни односи, заштита запослених на раду и у вези са радом, зараде и остале накнаде, права синдиката и Послодавца, као и друга питања од значаја за социјално економски положај, права, обавезе и одговорности запослених, синдиката, Послодавца и Оснивача.

Колективни уговори уређени су у складу са Законом о раду, Посебним колективним уговором за јавна предузећа у комуналној делатности на територији Републике Србије и Посебним колективним уговором за јавна и јавно комунална предузећа града Суботице.

Директорка Валерија Тот Годо, тим поводом изјавила је да је са потписивањем колективног уговора створило један компромис између запослених послодавца и Градске управе, и са тим и једна радна атмосфера како би се испунили све те обавезе што је Законом предвиђено или што нас Закон обавезује.  

Директор ЈКП „Суботицагас” Драган Божиновић је истакао: „Данашње потписивање је значајно за предузеће јер можемо да наставимо даље активности у вези потписивања посебних уговора за сваког радника и коначно су дефинисана сва права и одговорности радника.“