Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из спорта

Пријем за футсалере Техничке школе „Иван Сарић”

14.04.2016.

Члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам Вјекослав Острогонац примио је данас, у Плавој сали Градске куће, футсалере Техничке школе „Иван Сарић” који су представљали Србију на тек минулом Светском футсал првенству средњих школа, одржаном од 3. до 10. априла 2016. године у Поречу (Хрватска), на којем су у коначном поретку заузели 12. место у конкуренцији 23 екипе из 22 државе света.

10089_1.jpg

Уз констатацију да су пласманом на Светско првенство средњих школа у футсалу већ направили изузетан успех и честитке што су на овом првенству у сваком мечу достојно репрезентовали своју школу, град  и државу, Острогонац је навео да се током последње две године скоро удвостручио број деце која се баве спортом у школама, што је, како је рекао, заслуга људи који раде у школском спорту и професора и наставника који анимирају ученике.

- Међу приоритетима усвојеног Програма развоја спорта града Суботице за период од 2015. до 2018. године је и школски спорт и укључивање што већег броја ученика у бесплатне програме школског спорта у оквиру школских секција и ваннаставних спортских активности. Наша жеља је да сви млади људи који се баве спортом стасају у врхунске спортисте и добре људе - истакао је Вјекослав Острогонац, пожелевши истовремено футсалерима и њиховим професорима физичког васпитања, Небојши Брешћанском и Срђану Дакићу, добар пласман на десетим по реду Олимпијским играма ученика основних и средњих школа Србије које ће се одржати у Врању, од 9 до 17. маја 2016. године

Футсалери Техничке школе „Иван Сарић” су на СП у Поречу остварили три победе и пет пораза. На старту шампионата савладали су вршњаке из Мађарске, а након пораза од Португала (6:1), Аустрије (8:2) и Бразила (11:0), савладали су Италију (3:1). Са четврте позиције су, у борби за пласман од 9. до 15. места, победили Хрватску (6:5), а затим изгубили од Португала (на пенале) и Кипра (1:0).

У мечу за титулу шампиона Бразил је савладао прошлогодишњег шампиона Иран (6:0), а треће место је освојила друга екипа Хрватске која је била боља од Холандије (1:0). На СП учествовале су 23 екипе, а Хрватска је наступила са два тима.
Боје Техничке школе „Иван Сарић”, града Суботице и наше земље на Светском футсал првенству средњих школа бранили су: Марјан Николић, Богдан Стаменковић, Александар Поповић, Растко Ђуровић, Војислав Станаћев, Жарко Стевановић, Лука Павловић, Александар Бабић, Давид Пеић Гавран, Мића Дошлов и Лука Ђуровић.

У име Савеза за школски спорт и педагоге физичке културе града Суботице на срдачном пријему и подршци футсалерима Техничке школе „Иван Сарић“ захвалио се професор физичког васпитања Синиша Репија.