Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Покрајина обезбедила средства за наставак радова на Народном позоришту

20.04.2016.

У складу са одлуком о додели средстава за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе, Управа за капитална улагања АП Војводине доделила је граду Суботици 27 милиона динара за 6. фазу радова - наставак адаптације, реконструкције и доградње зграде Народног позоришта. Тим поводом, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Небојша Маленковић и градоначелник Суботице Јене Маглаи обишли су радове на обнови Народног позоришта.

10101_1.jpg

Градоначелник Маглаи је изјавио да напокон почињу да се појављују обриси и новог дела зграде Народног позоришта, да се радови у последње време одвијају зацртаном динамиком и да се очекује да ће кров и фасада бити завршени до краја године, а центар града добити нови и лепши изглед.

– Вредност инвестиције у овој фази је 225 милиона динара, с тим да је 145 милиона динара издвојила АП Војводина. Република је за радове у шестој фази изградње Народног позоришта обезбедила 35 милиона динара, а ако свој удео у финансирању испуни и Покрајина стећи ће се сви предуслови за расписивање јавне набавке и наставак радова на адаптацији, реконструкцији и доградњи зграде Народног позоришта – истакао је Јене Маглаи.

Небојша Маленковић је подвукао да одлучност покрајинске Владе да се заврши реконструкција Народног позоришта у Суботици никада није била под знаком питања.

– Подсетићу вас да смо до данашњег дана исплатили 367 милиона динара за реконструкцију овог здања. За нас је питање реконструкције Народног позоришта питање очувања културног идентитета не само Војводине него и целе Србије. И зато данас градоначелнику Суботице предајемо нову одлуку о додели средстава која ће да омогући нову, 6. фазу радова, односно да у потпуности заштитимо зграду позоришта од даљих спољних утицаја. Вредност одлуке која ће помоћи да се радови наставе је 27 милиона динара – нагласио је Маленковић.