Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписани уговори за финансирање пројеката у области културе и саобраћаја

05.05.2016.

Управа за капитална улагања АП Војводине потписала је уговоре о додели средстава за реализацију 14 пројеката који ће допринети развоју културе и квалитетнијој саобраћајној инфраструктури на територији десет војвођанских општина. За пројекат „Наставак адаптације реконструкције и доградње зграде Народног позоришта-Народног казалишта-Нéпсзíнхáз 6. фаза” граду Суботици додељена су средства у износу од 27.007.528,12 динара. У име града Суботице уговор је потпоисао градоначелник Јене Маглаи.

10124_1.jpg

Заменик директора Управе за капитална улагања АП Војводине Бела Бодроги је, тим поводом, изјавио да се данас потписују уговори који ће нашим грађанима да омогуће већу безбедност у саобраћају и квалитетнију саобраћајну инфраструктуру у Старој Пазови, Ченти, Апатину, али и да допринесу 10124_2.jpgочувању, унапређењу и заштити културних и националних посебности локалних средина кроз наставак радова на позоришту у Суботици и Бачком Петровцу, и санацију зграде Касине у Врднику.

За финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, Управа за капитална улагања АП Војводине је на последњем конкурсу доделила 90 милиона динара, док је за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе доделила 60 милиона динара.

Додељивањем средстава за реализацију пројеката у области културе, Управа за капитална улагања пружа подршку локалним самоуправама на територији Аутономне Покрајине Војводине у реализацији пројеката који ће допринети очувању, унапређењу и заштити културних и националних посебности локалних средина, стварајући тако позитиван амбијент не само за регионални и рурални развој, већ и развој културног туризма, али и за креирање препознатљивог и аутентичног идентитета локалне заједнице.