Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Лиценца за пружање услуге „Помоћ у кући”

05.05.2016.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је Геронтолошком клубу „Центар ИИ”, који ради при Геронтолошком центру Суботица, лиценцу за пружање услуге „Помоћ у кући”. Услуге ванинституционалног типа као што је „Помоћ у кући“ најстаријима омогућавају да унапреде или одрже квалитет живота у окружењу које им је познато и које им одговара.

10125_1.jpg

Изражавајући наду да ће ће процес лиценцирања установа у социјалној заштити бити завршен до краја године, министар Вулин је, обраћајући се медијима, нагласио да је управо због тога Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у протекле две године у установе социјалне заштите, укључујући и домове за старе, уложило сигурно највећа средства у историји социјалне заштите – 1,447 милијарде динара.

Он је истакао да су критеријуми тог министарства за додељивање лиценце високи.

– То показује и податак да је од 40 геронтоцентара, колико их је у власништву државе за сада само пет добило лиценцу – навео је Вулин. – Министарство не жели да прави компромисе са институцијама, јер би они били компромис са квалитетом живота корисника, а то не долази у обзир.  

Геронтолошки центар Суботица кроз програм Отворене заштите већ 45 година пружа помоћ старијим суграђанима у обављању свакодневних делатности код њихових кућа. Такође, најстаријима је на располагању 10 геронтолошких клубова у којима воде богат друштвени живот.

10125_2.jpg