Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављен 10. Међународни и регионални „СуСајам 2016”

16.05.2016.

На 10. Међународном и регионалном сајму – „СуСајам 2016”, који ће се од 2. до 4. јуна одржати у суботичкој Хали спортова, представиће се око 200 излагача из седам земаља: Румуније, Мађарске, Хрватске, Немачке, Словеније, Републике Српске и Србије. Партнер овогодишњег сајма је берлинска општина Трептов-Кепеник.

10143_1.jpg

Директорка ЈКП „Суботичке пијаце“ Илинка Вукоја је, на прес-конференцији уприличеној тим поводом, казала да ће се учесници „СуСајма” представити на око 1.600 квадратних метара унутрашњег изложбеног простора, као и на значајној изложбеној површини изван Хале спортова.

Према њеним речима, припреме за овогодишњи сајам благовремено су започете, а након спроведеног поступка јавне набавке за опремање односно изградњу изложбеног простора изабран најбољи понуђач, фирма „Мундиал” д.о.о. из Београда, која је и на 9. „СуСајму” опремила изложбени простор.

Она је истакла да финансијска средства предвиђена за одржавање сајма нису на нивоу прошлогодишњих, да је улаз на сајам бесплатан и да ће посетиоци који попуне анкетне листиће учествовати у наградној игри у којој је главна награда котао за грејање.

Генерални секретар Регионалне привредне коморе (РПК) Суботица Иван Војнић Тунић рекао је да ће се на овогодишњем сајму представити сви привредни региони из наше земље, привреда Славоније, Међимурске жупаније и бањалучке регије, као и једна фирма из Словеније која ће се представити прехрамбеним производима.

– На сајму ће бити присутно 15 комора, са привредницима из својих региона. Суботица ће на овогодишњем сајму представити и део своје понуде који се односи на вина. Ми радимо на томе да на једном посебном штанду представмо винаре из нашег региона, а истовремено покушавамо да направимо и понуду у храни. Мислим да ће овогодишња сајамска манифестација бити добро организована, уз доста рада, али са ефектима који ће бити бољи него ранијих година – нагласио је Иван Војнић Тунић.

Помоћник градоначелника задужен за област мале привреде, Љубен Христов, навео је, између осталог, да ће и на овогодишњем сајму суботичке средње школе изложити предмете које су ученици израдили током школске године, да је до сада попуњено око 90 одсто изложбеног простора и да сви заинтересовани излагачи своје учешће могу да пријаве до 23. маја.

Организатор сајма је ЈКП „Суботичке пијаце“, суорганизатор Регионална привредна комора Суботица, а покровитељи град Суботица и АП Војводина.