Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести - омладина

Најављен фестивал Омладина

25.05.2016.

Од 22 пристигле пријаве, селектори фестивала Омладина одабрали су осам бендова који ће се ове године такмичити на Фестивалу који ће се у суботу 28. маја 2016. године одржати на Стадиону малих спортова у Суботици. Након њихових наступа следе бендови Цонсецратион и Лет 3.

10163_1.jpg

– Критеријуми  за одабир овогодишњих такмичарских бендова су исти као и прошле године: гледали смо и слушали аутентичност и оргиналност бенда као и утисак који песме остављају. Један од критеријума је био и да се пријављују бендови од 18 до 30 година. Суштина фестивала Омладина јесте представљање неафирмисаних бендова и Фестивал је и направљен због њих – каже Арманд Месарош, члан организационог тима фестивала Омладина у којем су и Дејана Балтес, координаторка Канцеларије за младе  (КЗМ), и Дарио Костић, Студио 11.

Бендови који ће наступити у такмичарском делу фестивала су:

1. Фатам – Суботица
2. The Bronsons- Бајмок/Суботица
3. Southern Concrete Sludge – Сомбор
4. Ким Тамара – Шид
5. Латес – Београд
6. Рандом – Београд
7. From Another Mother – Загреб, Хрватска
8. Антидепресив - Кикинда

Програм фестивала Омладина почиње у 20 часова са такмичарским делом који ће трајати до 22 часа, након чега ће наступити бендови Цонсецратион и Лет 3.

– И ове године Канцеларија за младе преузела је одговорност за целокупну организацију Фестивала. Укључили смо пуно младих волонтера, организовали обуке за њих како би што активније учествовали на овој манифестацији. Фестивал је намењем младима и мислим да они то и осете, да је за њих креиран – казала је Дејана Балтес.

Победнички бенд фестивала добиће за награду снимање албума у Студију 11 (Суботица), наступ на Тргу слободе за Дан града у Суботици, те наступе на два регионална фестивалa: Селфест у Селенчи (Србија) и Бедем у Никшићу (Црна Гора). Победнички бенд добиће и скулптуру чији је аутор слободни уметник Арпад Сланчик (Сланцик Сцулптуре).

Победнике фестивала Омладина одабраће жири у саставу: Данило Никодиновски (Цонсецратион), Филип Будановић (Д Зоо), Михајло Стајић Стаја (реп уметник) Петар Митрић (Пионир 10).

До 21 час улаз је бесплатан, а од 21:00 часова цена карте је 300 динара.