Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан уговор о реконструкцији сабирних цевовода бунарског поља на Водозахвату – I

25.05.2016.

У Зеленој сали Градске куће данас је закључен уговор о реализацији инвестиције на  Централном градском комплексу Водозахват – I између Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“, као инвеститора, и Грађевинског предузећа „Градитељ НС”, из Новог Сада, извођача радова изабраног на јавном тендеру по процедури ЕБРД банке. Уговор су, у присуству градоначелника Суботице Јенеа Маглаија, потписали заменик директора ЈКП „Водовод и канализација” Чаба Шанта, и директор ГП „Градитељ НС” Љупко Калаба. Укупна вредност инвестиције је 768.624,86 евра.

10164_1.jpg

Чаба Шанта је, обраћајући се новинарима након потписивања уговора, казао да је овом инвестицијом обухваћена замена старих, дотрајалих и неквалитетних сабирних цевовода који доводе сирову воду са дубинских слојева, од око 180 метара, путем бунарских поља до „Фабрике воде“, изградња новог песколова – уређаја за заустављање протока честица песка у сировој води и полагање оптичких каблова који служе за мониторинг и управљање целокупним системом водоснабдевања

- Инвестицијом је, такође, обухваћена и реконструкција 66 метара излазног цевовода који потискује прерађену воду под притиском са црпне станице у главни магистрални вод који дистрибуира воду према градској водоводној мрежи – навео је Чаба Шанта.

Градоначелник Маглаи је рекао да ће се реализацијом ове инвестиције обезбедити неопходан ниво техничких услова за функционисање система водоснабдевања који снабдева град и потрошаче квалитетном питком водом, смањити ниво техничких губитака воде и хаваријски ризици и обезбедити проток података неопходних за савремено праћење и управљање системом.

– Пројектована вредност инвестиције је милион евра. Од четири понуђача из Немачке, Словеније, Словачке и Србије, као најповољнија изабрана је понуда Грађевинског предузећа ‘Градитељ НС’ из Новог Сада, у вредности од 768.624,86 евра – истакао је Јене Маглаи, и додао да су средства за реализацију ове инвестиције обезбеђена уштедама током досадашње реализације Пројекта унапређења водних система града Суботице.

Извођење радова ће трајати годину дана, од августа 2016. до августа 2017. године.