Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Загребачки бенд „From another mother“ победник фестивала „Омладина 2016“

28.05.2016.

Бенд „From another mother“, из Загреба, победио је на фестивалу „Омладина 2016“ који је вечерас одржан на Стадиону малих спортова у Суботици. Фестивалску ноћ посетило је око 1000 гледалаца који су слушали програм осам такмичарских бендова, а потом ревијални програм и наступ бендова „Consecration“ (Београд) и „Лет 3“ (Ријека).

10174_1.jpg

Победнички бенд фестивала „From another mother” добиће за награду снимање албума у „Студију 11“ (Суботица), наступ на Тргу слободе за Дан града у Суботици и наступе на два регионална фестивала: „Селфест“ у Селенчи (Србија) и „Бедем“ у Никшићу (Црна Гора). Уручена им је и скулптура чији је аутор слободни уметник Арпад Сланчик (Slancik Sculpture).

Победника фестивала одабрао је жири у саставу: Данило Никодиновски („Consecration“), Филип Будановић („Д ЗОО“), Михајло Стајић Стаја (реп уметник) и Петар Митрић („Пионир 10“).

10174_2.jpg

Фестивал Омладина и ове године у потпуности је организовала Канцеларија за младе града Суботица, а више од 30 младих волонтера учествовало је у организацији овог догађаја.

- Циљ фестивала ‘Омладина’ је афирмација нових бендова и њихових нових ауторских дела и мислим да смо у томе ове вечери успели. Такмичило се осам квалитетних бендова, а жири је изабрао оне најбоље – изјавила је Дејана Балтес, координаторка Канцеларије за младе, и додала да је одзив публике био добар и да је финална фестивалска ноћ протекла без икаквих проблема.

10174_3.jpg

Од 22 пристигле пријаве, селектори фестивала „Омладина“ одабрали су, подсетимо, осам бендова који су се такмичили на овогодишњем фестивалу, а то су: Фатам (Суботица), The Bronsons (Бајмок/Суботица), Southern Concrete Sludge (Сомбор), Ким Тамара (Шид), Латес (Београд), Рандом (Београд), Фром Анотхер Мотхер (Загреб) и Sillycons (Ријека).