Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржано Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи

28.05.2016.

Градска организација Црвеног крста Суботица је, 27. и 28. маја, била домаћин Покрајинског такмичења у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања, које сваке године организује Црвени крст Војводине.

10175_1.jpg 

У категорији омладине, четири првопласиране екипе квалификовале су се на државо такмичење: Нови Сад, Рума, Сомбор и Суботица.

У категорији подмлатка, такође су четири првопласиране екипе стекле право учешћа на државном такмичењу: Панчево, Ковин, Зрењанин и Сомбор. Екипа подмлатка Црвеног крста Суботица заузела је шесто место.

У категорији реалистичког приказа повреда, обољења и стања, три екипе пласирале су се на државно такмичење: Сомбор, Рума и Ковин.

10175_2.jpg

У реализацији такмичења учествовало је око 300 волонтера Црвеног крста Суботица, а биле су ангажоване и бројне организације и установе из нашег града. Организацију такмичења подржала је и локална самоуправа.

Манифестацију је отворио Вјекослав Острогонац, члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам. Скупу су се обратили и председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић, и Лидија Риц Рихтер, секретар Црвеног крста Војводине.

10175_3.jpg