Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Наступ на „СуСајму 2016” потврдило 197 излагача из седам земаља

30.05.2016.

На 10. Међународном и регионалном сајму – „СуСајам 2016”, који ће се од 2. до 4. јуна одржати у суботичкој Хали спортова „Дудова шума“, представиће се 197 излагача из седам земаља:Мађарске, Румуније, Хрватске, Немачке, Словеније, Републике Српске и Србије. Партнер овогодишњег сајма је берлинска општина Трептов-Кепеник.

10180_1.jpg

Директорка ЈКП „Суботичке пијаце“ Илинка Вукоја је, на прес-конференцији уприличеној тим поводом, казала да ће се учесници сајма представити на око 1.600 квадратних метара унутрашњег изложбеног простора, као и на значајној изложбеној површини изван Хале спортова.

Она је истакла да је улаз на сајам бесплатан, да ће посетиоци који попуне анкетне листиће учествовати у наградној игри у којој је главна награда котао за грејање и да ће 10. Међународни и регионални „СуСајам 2016” отворити Мирослав Милетић, потпредседник Привредне коморе Србије.

Генерални секретар Регионалне привредне коморе (РПК) Суботица, Иван Војнић Тунић, рекао је да ће се на овогодишњем сајму представити највише излагача из области аграра – чак 44 одсто, затим из сегмента текстил–хемија–графика, 21 одсто, машинске и металне индустрије, 10 одсто, трговине, осам одсто, грађевинарства, три одсто, и из осталих области око 13 одсто. На сајму ће се представити 92 предузећа из наше земље, навео је он, и додао да ће сајамски програм, у смислу струке, обогатити и бројне пратеће манифестације.

Помоћник градоначелника задужен за област мале привреде Љубен Христов нагласио је, између осталог, да су долазак на сајам и наступ у оквиру вансајамских активности, односно на стручним предавањима, најавиле привредне делегације градова Љевице, из Словачке, и Бијелог Поља, из Црне Горе. Према његовим речима, суботички „СуСајам“ је, по свим анализама, по величини трећи сајам у Србији.

Сајам ће, у четвртак и петак, бити отворен од 10 до 20 часова, а додела пехара најбољим излагачима и извлачење награда за учеснике наградне игре планирани су за суботу (4. јун), у 12 часова, у Хали спортова.

Организатор сајма је ЈКП „Суботичке пијаце“, суорганизатор РПК Суботица, а покровитељи Град Суботица и АП Војводина.