Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из спорта

Пријем за Сретена Дамњановића

01.06.2016.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи и члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекослав Острогонац, примили су данас, у Градској кући, Сретена Дамњановића, светског и европског првака у рвању и, касније, веома успешног тренера, коме је 26. маја 2016. године, на традиционалној свецаности у Дому Народне скупштине у Београду уручена Мајска награда награда за животно дело коју додељује Спортски савез Србије. Ово је друга Дамњановићева Мајска награда, прву је добио 1972. године, као активни такмичар.

10184_1.jpg

Маглаи и Острогонац су честитали Дамјановићу на престижном признању и пожелели му добро здравље и успешан наставак спортске каријере као тренеру,

Изузетно ми прија ово признање које сам добио за животно дело на државном нивоу, истакао је Дамњановић, и додао да је током своје спортске каријере постигао одличне резултате што, како је рекао, људи знају да поштују и цене.

– Већ сам добио Мајску награду, али као спортиста, 1972. године. Ово је ипак признање за мој целокупан допринос у рвању. Ја, нажалост, не знам да се радујем, нисам показивао то ни када сам био првак света, а тако је и данас, када неки од мојих рвача освоје велико такмичење – искрен је Дамњановић.

Поред Сретена Дамњановића, Мајску награду за животно дело добио је и Милун Делић (џудо).

Селектор омладинске фудбалске селекције Србије која је на Новом Зеланду постала првак света Вељко Пауновић, трофејни ватерполиста Слободан Никић, капитен одбојкашица Маја Огњеновић и стрелац Дамир Микец добитници су овогодишњих Мајских награда које додељује Спортски савез Србије.

Овогодишњи лауреати су и стрелац Дамир Микец и председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, док су најбољи тренери селектор кик бокс репрезентације Небојша Милошевић и одбојкашки стручњак Зоран Гајић.

Меду овогодишним лауретатима су и Спортски савез Врбас, Спортски савез Нова Варош,  Куглашки савез Србије, најбољи српски спортиста са инвалидитетом Милош Зарић, Александар Коновалов у неолимпијском спорту и Ивана Јандрић, у самбоу.

10184_2.jpg