Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Граду донирано специјализовано возило за превоз особа са инвалидитетом

02.06.2016.

Заменик градоначелника округа града Берлина Трептов-Кепеник, Гернот Клем, данас је, на Тргу републике, градоначелнику Суботице Јенеу Маглаију уручио кључеве специјализованог возила намењеног за превоз особа са инвалидитетом.

10191_1.jpg 

Возило које смо вам предали као донацију једне фондације из округа града Берлина Трептов-Кепеник није ново, али је још увек добро, истакао је, том приликом, Гернот Клем, и додао да се нада да ће ово специјализовано возило кориснике моћи да послужи дуги низ година.

Уз изражавање захвалности на вредној донацији, градоначелник Маглаи је рекао да су постојале две могућности: да се купи потпуно ново специјализовано возило које кошта више од 30.000 евра или да се покуша да се путем неке донације прибави једно коришћено специјализовано возило које би се ставило на располагање особама са инвалидитетом.

- Неки наши суграђани не би били покретни и не би могли да решавају неке своје животне потребе у случају да нисмо успели да им обезбедимо једно овакво возило за свакодневни превоз. Обезбедићемо, такође, и гориво и плату за возача који ће да брине о превозу инвалида. Још једном се захваљујем на донацији, ово је заиста један вредан и користан поклон за град Суботицу и за особе са инвалидитетом у нашем граду – сматра Јене Маглаи.