Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за делегацију Бијелог Поља

03.06.2016.

Председник Скупштине града Суботице Тивадар Бунфорд разговарао је данас, у Градској кући, са делегацијом Бијелог Поља коју је предводио Џемал Љушковић, председник Скупштине општине Бијело Поље. Састанку су присуствовали секретар Скупштине града Суботице Ђула Ладоцки и Слободан Војиновић, председник Регионалне привредне коморе Суботица.

10194_1.jpg

Уз подсећање да је почетком јуна 2012. године, у суботичкој Градској кући, потписан Споразум о посебним односима између Суботице и Бијелог Поља, и да су два најсевернија места у Србији и Црној Гори својеврсне капије својих држава које, између осталог, краси и мултиетнички склад, Љушковић је казао да ове две локалне самоуправе веома успешно сарађују у областима образовања, социјалне заштите и културе.

У наредном периоду требало би да интензивирамо сарадњу, посебно у области привреде, истакао је Љушковић, и додао да од актуелног руководства суботичке локалне самоуправе очекује да ће, због законске процедуре у Србији и неопходне сагласности Владе Републике Србије, предузети све што је неопходно како би се процес братимљења између Суботице и Бијелог Поља што пре реализовао.

Тивадар Бунфорд је изразио захвалност на посети и, говорећи о будућим залагањима новог руководства града Суботице, рекао да сматра да ће приоритети нове власти бити, пре свега, развој привреде, изградња и афирмација Палића као квалитетне туристичке дестинације и отварање нових радних места.  

Он је нагласио да верује да ће се ново руководство града Суботице трудити да креира амбијент у коме ће млади, стручни, квалификовани и образовани Суботичани, који су тренутно без посла, имати добре изгледе да у блиској будућности нађу запослење и тако остану у свом граду.

Пријем за делегацију Бијелог Поља реализован је у оквиру наступа представника привреде ове општине на 10. Међународном и регионалном сајму – „СуСајам 2016” који се од 2. до 4. јуна одржава у суботичкој Хали спортова.