Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Наставити сарадњу Суботице и Ерда

03.06.2016.

Председник Скупштине града Суботице, Тивадар Бунфорд, примио је, у Градској кући, и делегацију мађарског града Ерда – градоначелника Андраша Т. Месароша и Ангелу Барачкаи, менаџера за односе између братских градова. Састанку су присуствовали секретар Скупштине града Ђула Ладоцки и Мелинда Нађ Кишереш, руководилац Одсека за локални економски развој града Суботице.

10196_1.jpg

Тивадар Бунфорд се захвалио Андрашу Месарошу на посети и похвалио успешну, дугогодишњу сарадњу Суботице и Ерда. Он је нагласио да су односи између Србије и Мађарске на историјском максимуму и изразио захвалност Влади Мађарске на финансијској подршци око обнове зграде Синагоге у Суботици.

- Верујем да ће и убудуће, у овом новом мандатном периоду сарадња између Суботице и Ерда бити квалитетна. Трудићу се да својим радом допринесем даљем развоју града Суботице, посебно када је реч о привреди, ширењу мреже средњошколског образовања и туризму. Желео бих да Палићу вратимо стари сјај и значај који је имао својевремено, када је носио име ‘Бања Палић’. Осврћући се на дугогодишњу историју града Суботице нама је то, на неки начин, и обавеза – рекао је, између осталог, председник Бунфорд.

Градоначелник Ерда честитао је Тивадару Бунфорду и Ђули Ладоцком на избору за председника и секретара Скупштине града Суботице и пожелео им пуно среће и успеха у даљем раду. Он се захвалио на срдачном пријему и изразио жељу да се сарадња између два града настави.

Месарош је истакао да се у Ерду тренутно граде мостови и школе, да је у последњих неколико година много уложено у опремање путне и комуналне инфраструктуре и да је то допринело развоју града и привлечењу инвеститора.

Пријем за делегацију Ерда реализован је, такође, у оквиру наступа представника привреде овог града на 10. Међународном и регионалном сајму – „СуСајам 2016” који се од 2. до 4. јуна одржава у суботичкој Хали спортова.