Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Делегација Баварске посетила Суботицу

03.06.2016.

Председник Скупштине града Суботице, Тивадар Бунфорд, састао се, у Зеленој сали Градске куће,  са послаником парламента немачке савезне покрајине Баварске и председником АСБ Баварска, Хансом Улрихом Пфафманом, који је са делегацијом немачке организације Арбеитер-Самаритер-Бунд (АСБ) посетио наш град.

  10197_1.jpg

Пријем је уприличен уочи уручења специјализованог возила Дому за децу ометену у развоју „Колевка“, намењеног за превоз корисника Дома до школе и дневних боравака, који је АСБ Баварска у сарадњи са партнером из Србије – Иницијативом за развој и сарадњу (ИДЦ), донирала овој суботичкој установи.

Бунфорд и Пфафман су констатовали да је, када су деца у питању, веома важно да им се пружи сва помоћ и подршка у обезбеђивању услова за њихов развој.

Саговорници су се сложили да су солидарност, хуманост и саосећање с другим – битне људске особине и да је сарадња у области хуманитарног рада значајна, посебно на нивоу малих, локалних заједница, јер људи из таквих средина у невољи и кризним ситуацијама једни другима највише помажу, без обзира што их раздвајају границе.

У срдачном и пријатељском разговору обојица су изразили задовољство због успешне вишегодишње прекограничне сарадње између Суботице и Минхена, оценили да би требало да се размотри могућност успостављања институционалне сарадње два града и истакли да би било добро да се успостави и међусобна размена знања и искустава студената и младих.

Састанку су присуствовали секретар Скупштине града Суботице Ђула Ладоцки, и Ненад Козомара, директор Дома за децу ометену у развоју „Колевка“.