Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Тивадару Бунфорду предата Грађанска иницијатива за промену Одлуке о сахрањивању и гробљима

08.06.2016.

Председник Скупштине града Суботице, Тивадар Бунфорд, примио је данас, у Градској кући, представнике приватних погребних предузећа „Фунеро“, „Урна“ и „Корпус“, из Суботице. Састанку је присуствовао Ђула Ладоцки, секретар Скупштине града.

10209_1.jpg

Власник Приватног погребног предузећа „Фунеро” Јожеф Мишколци је, том приликом, Тивадару Бунфорду предао Грађанску иницијативу за промену Одлуке о сахрањивању и гробљима града Суботице са потписом 15.100 бирача Суботице, у два тома.

Уз изражавање захвалности на срдачном пријему, Мишколци је нагласио да верује да ће ова иницијатива ускоро бити прихваћена и стављена на дневни ред Скупштине града, као и да ће се отклонити регулативе које не одговарају грађанима Суботице.

Председник Скупштине Тивадар Бунфорд је подсетио да су приватна погребна предузећа из нашег града пружањем услуга церемонијала сахране допринела да се оне обављају на достојанствен начин, и додао да ће Грађанску иницијативу доставити надлежној стручној служби.

Он је истакао да ће се са Грађанском иницијативом за промену Одлуке о сахрањивању и гробљима града Суботице поступати у складу са актуелним законима Републике Србије, имајући у виду да је сахрањивање комунална делатност од општег интереса за све грађане Суботице.