Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Похвалнице за запажене резултате на републичким такмичењима

09.06.2016.

У Великој већници Градске куће данас су додељене похвалнице ученицима суботичких основних и средњих школа који су у школској 2015/2016. години остварили запажене резултате на републичким такмичењима из календара Министарства просвете. Похвалнице је уручио Тивадар Бунфорд, председник Скупштине града Суботице.

10212_1.jpg

У име Секретаријата за друштвене делатности града Суботице присутним наставницима, професорима, директорима школа и ученицима обратила се Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности.

- Са великим задовољством поздрављам ученике суботичких основних и средњих школа који су својим резултатима на републичким такмичењима из календара Министартсва просвете достојно представили себе, школу, и свој град, освојивши прво, друго или треће место. Град Суботица, тим поводом, другу годину заредом уручује похвалнице за постигнуте резултате са надом да ћете, када завршите своје школовање, својим знањем имати прилику да на најбољи начин помогнете своме граду – истакла је Јасмина Стевановић.

Тивадар Бунфорд је, такође, изразио задовољство што има прилику да као председник Скупштине града Суботице поздрави талентоване ученике који су у школској години која је на измаку постигли запажене резултате на републичким такмичењима из разних области.

- Морам да вам кажем да смо поносни на вас. Познато је да за постизање успеха није довољно само родити се са талентом. Таленат је тек делић тог процеса. За постизање изванредних резултата потребна је пуно издржљивости, труда, рада и одрицања. Наставите да се трудите и радите марљиво, као што сте то и до сада чинили, а ако останете на том путу искрено верујем да ћете низати успехе – казао је Тивадар Бунфорд.

10212_2.jpg

Он се захвалио и родитељима, наставницима и професорима чији су, како је рекао, несебичан рад и подршка у великој мери допринели да ученици на такмичењима постигну запажене резултате, и подвукао да су за напредак и развој Суботице од виталног значаја талентовани, способни, вредни и поштени људи.   

- Наш задатак, и задатак града Суботице је да обезбедимо адекватне услове и могућности да ова талентована деца остану у нашем граду, да што боље искористе своје знање и вештине и да једног дана постану цењени и признати стручњаци. Самим тим и да имају могућност да своје стечено знање и искуство пренесу новим генерацијама. Желим вам пуно среће и успеха у наредним годинама и да остварите зацртане циљеве – нагласио је Тивадар Бунфорд.

На данашњој свечаности у Великој већници Градске куће, коју су својим пригодним програмом увеличали ученици Музичке школе из Суботице, укупно је додељено 106 похвалница: 72 ученицима средњих школа и 34 ученицима суботичких основних школа.