Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Почиње санација и адаптација крова и фасаде Техничке школе „Иван Сарић”

17.06.2016.

У свечаној сали Техничке школе „Иван Сарић” у Суботици закључен je уговор о извођењу радова на санацији и адаптацији објекта школе (кров, фасада) – I фаза, између наручиоца, ТШ „Иван Сарић” коју заступа директор школе Иван Бајић, и извођача радова, предузећа „Сомборелектро д.о.о. Сомбор” које заступа директор Ален Реџић. Уговор је потписан у присуству директора Управе за капитална улагања АП Војводине Небојше Маленковића и градоначелника Суботице Јенеа Маглаија.

10225_1.jpg

Маленковић и Маглаи су, између осталог, изразили задовољство што ће се ускоро кренути са извођењем радова на санацији и адаптацији крова и фасаде зграде Техничке школе „Иван Сарић” и што ће реализацијом тог пројекта бити решен и проблем безбедности ученика и запослених у овој школи.
Вредност уговорених радова износи 26.297.815,50 динара, са ПДВ-ом, за ову фазу радова. Средства за реализацију пројекта обезбеђења су од странеУправе за капитална улагања АП Војводине у износу од око 95 одсто, док је преостали део средстава обезбедио Град Суботица.

Рок за извођење ових радова по уговору је 350 календарских дана од дана увођења извођача радова у посао.

Зграда Техничке школе „Иван Сарић” изграђена је 1912. године, у стилу сецесије, као управна зграда мађарских железница. Први инспекцијски налог за неопходност реновирања фасаде град је добио још 2002. године.