Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Промоција екотуризма и заштита животне средине Палићког језера и Лудаша

20.06.2016.

У Еко-центру на Палићу одржана је прва едукативна радионица у оквиру пројекта „Промоција екотуризма и заштита животне средине Палићког језера и Лудаша”. Циљ пројекта је унапређење механизма развоја екотуризма и одрживог управљања природним ресурсима у функцији руралног развоја, а функција стварање услова за развој екотуризма и предузетништва уз поштовање принципа очувања заштите животне средине на територији града Суботице. Предвиђено трајање пројекта је девет месеци, од 1. априла 2016. до 31. децембра 2016. године. Предвиђени буџет пројекта је 7.450.000 динара.

10231_1.jpg

Пројекат  „Промоција екотуризма и заштита животне средине Суботичке пешчаре и Лудаша“ конципиран је да унапреди  локални економски развој у контексту екотуризма уз поштовање принципа очувања животне средине на територији града Суботице. Пројекат  ће поред ПИО „Суботичке пешчаре“ и СРП „Лудашко језеро“ обухватити град Суботицу, Парк природе Палић и село Таванкут.

Пројекат ће пружити подршку Секретаријату за привреду града Суботице у спровођењу Стратегије развоја пољопривреде и руралног развоја града за период 2014 -2020. године кроз подршку развоју екотуризма и очување животне средине у ПИО „Суботичка пешчара“ и СРП „Лудашко језеро“.

Пројекат ће имати шест компоненти: брендирање, промоцију и продају туристичких производа и дестинације; развијање капацитета локалних актера у складу са принципима руралног развоја; подршка развоју предузетништва; унапређење мера заштите животне средине; изградња инфраструктуре  и  осигурање одрживости пројекта.

Пројекат ће реализовати Центар за истраживања и студије туризма у сарадњи са органима локалне самоуправе, Градом Суботица - Канцеларијом за локални економски развој (у кординацији са Туристичком огранизацијом града Суботица и ЈП „Палић-Лудаш“), Министарством трговине, туризма и телекомуникација,  Немачком агенцијом за техничку сарадњу (ГИЗ) и компанијама приватног сектора уз подршку Светског фонда за заштиту природе (WWF Srbija) и Дунавског центра за компетенцију.