Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворена 171. летња туристичка сезона на Палићу

25.06.2016.

На „Великој тераси” на Палићу свечано је отворена 171. летња туристичка сезона током које ће посетиоци моћи да уживају у бројним културним и забавним садржајима. У оквиру данашње манифестације додељена су и признања за изузетан допринос развоју туризма на Палићу и промовисање туристичких потенцијала регије у 2016. години.

10245_1.jpg

Члан Градског већа задужен за туризам, инвестиције и међународну сарадњу Небојша Дарабош је, у свом поздравном говору, рекао да посебно место у програму који ће спроводити ново руководство Града Суботице заузима Палић, као туристичка дестинација у коју ће се у наредном периоду улагати, да су ти планови реални и подељени на неколико различитих праваца и корака који ће се паралелно реализовати.  

– Први правац је повратак Суботичана на Палић кроз организовање додатног броја манифестација на Палићу у току сезоне и релокацију делова постојећих манифестација из центра града на простор Палића – казао је Дарабош.

10245_2.jpg
Небојша Дарабош

Утицај града кроз директно инвестирање у обнову постојећих атрактивности на Палићу је други правац, навео је Дарабош, и додао да се ту, пре свега, мисли на обнову простора код термалних базена и њихово довођење на пристојан и за туристе атрактиван ниво.

– Уз средства са виших нивоа власти и средства града, могуће је тај простор у релативно брзом року учинити много атрактивнијим него што је сада. У будућности би, свакако, паралелно требало планирати да на том простору дође до уласка приватног капитала или до комбинације јавно приватног партнерства како би се изградио прави комплекс са отвореним и затвореним базенима и атрактивним садржајима – истакао је Дарабош.

Трећи правац је, најавио је Небојша Дарабош, стратешки правац који се огледа у интезивирању напора у проналажењу будућих великих инвеститора за Палић који би нашли интерес да послују на овом простору кроз улагање у бањске и хотелске капацитете пре свега, поштујући историју и статус који Палић има.

Председник Скупштине града Суботице Тивадар Бунфорд је, отварајући 171. летњу туристичку сезону на Палићу, изјавио, између осталог, да ново руководство града Суботице жели да Палић оплемени садржајима који приличе 21. веку, враћајући стари сјај бање Палић.

10245_3.jpg
Тивадар Бунфорд

– Палић већ годинама пружа могућност за одржавање различитих манифестација. Нама је у интересу да у духу и светлу данашњих животних вредности створимо програме и манифестације таквог стандарда и нивоа са којима ћемо привући пажњу не само домаћих већ и страних туриста, а нашим драгим суграђанима пружимо безбедно и интимно место да подједнако уживају у тим садржајима – нагласио је Бунфорд.

Он је подвукао да ће руководство Града Суботице у наредном периоду радити на побољшању квалитета воде Палићког језера и да се са тим подухватом отварају нове могућности и простор за организовање нових програмских садржаја и манифестација.

- За овогодишњу летњу сезону пожелео бих органозаторима  много пословног искуства и задовољства, а учесницима, гостима и свима присутнима да доживе незаборавне тренутке на нашем Палићу – поручио је Тивадар Бунфорд.

Признања за изузетан допринос развоју туризма на Палићу и промовисање туристичких потенцијала регије у 2016. години  добили су Једриличарски клуб „Палић” и чарда „Капетански рит”.