Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Предраг Вулетић најавио обилазак свих установа социјалне заштите у Покрајини

06.07.2016.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, боравио је данас у радној посети Суботици. У Градској кући, ресорни секретар састао се са Илијом Ђукановићем, чланом Градског већа задуженим за област социјалне заштите и здравства и в. д. шефа кабинета градоначелника Мирославом Бабић, који су га упознали са актуелном ситуацијом у овој области. Вулетић је током радне посете обишао и Дом за децу ометену у развоју „Колевка“, Привремени прихватни центар за мигранте у Суботици и гранични прелаз Хоргош, где се налази неформални мигрантски камп.

10293_1.jpg

У разговору ресорног секретара са представницима градске власти и директором Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ Ненадом Козомором, оцењено је да је један од основних проблема, који је до сада био присутан у раду, недовољна сарадња и комуникација са представницима покрајинске Владе у области социјалне заштите.

Козомора је нагласио да из покрајинске Владе посете Дому „Колевка“ није било последње три године. Како је још рекао, доградња Дома у оквиру пројекта „Подршка малолетним мигрантима без пратње у Србији“ биће реализована из средстава које је обезбедило ресорно министарство, а коју путем Швајцарске агенције за развој и сарадњу у Србији финансира Влада Швајцарске конфедерације.

Председник Радне групе за праћење миграција на територији града Суботице и координацију активности у циљу решавања проблема миграционих токова, Милимир Вујадиновић, истакао је да је брига Покрајине за Привремени прихватни центар за мигранте изостала, те да је ово прва посета представника покрајинске Владе. Према његовим речима, Покрајински савет за миграције, који је покрајинска Влада основала у августу 2015. године, није показала интересовање за помоћ прихватном центру и питање миграната у Суботици.

10293_2.jpg

Ресорни секретар Вулетић указао је на значај континуиране комуникације и сарадње свих нивоа власти и надлежних институција у области социјалне заштите.

– Обићи ћемо све установе социјалне заштите, чији је оснивач покрајинска Влада, након чега ће уследити заједнички састанак који би требало да допринесе унапређивању комуникације и сарадњи свих нивоа власти на путу до крајњег корисника – најавио је Предраг Вулетић, и позвао локалну самоуправу и установе социјалне заштите да активно прате конкурсе ресорног секретаријата, указавши на значај пројектног финансирања.