Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

„Дани лаванде“ у Суботици

09.07.2016.

Председник Скупштине града Суботице Тивадар Бунфорд данас је, у Месној заједници „Жељезничко насеље“, отворио трећу по реду хуманитарну манифестацију под називом „Дани лаванде“. Приход са овог вашара, на коме су посетиоци могли да купе разне производе од лековите и декоративне биљке лаванде намењен је за куповину школског прибора за децу која живе у материјално тешким условима.

10327_1.jpg

Изражавајући задовољство што се „Дани лаванде“ одржавају у духу хуманог карактера и што ће сав приход бити усмерен за куповину школског прибора деци која живе у тешким матерјалним условима, Бунфорд је рекао да програм данашње манифестације омогућава посетиоцима да се мало боље упознају са значајем лаванде која поред својства украсне ароматичне биљке има широку примену и у козметици, медицини и гастрономији.

– Жељезничко насеље је и ове године уступило простор за организацију данашње добротворне манифестације. То је слика спремности за неке нове и иновативне идеје, пружајући својој заједници, а и грађанима Суботице, неко ново искуство и нов културни садржај – нагласио је Тивадар Бунфорд, и додао да ће Скупштина града Суботице и у будућности подржавати реализацију идеја новијег карактера и несвакидашњег тематског садржаја.

Пакети ће бити подељени пре почетка школске године, крајем августа, и то деци која живе на територији МЗ „Жељезничко насеље“.