Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Уручена возила установама које збрињавају малолетне мигранте без пратње

15.07.2016.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, данас је, у Заводу за васпитање деце и омладине у Београду, уручио кључеве за девет возила намењених установама које збрињавају малолетне мигранте без пратње − Заводу за васпитање деце и омладине „Васа Стајић“, из Београда, Заводу за васпитање омладине Ниш и Дому за децу ометену у развоју ,,Колевка“ из Суботице. У име Дома „Колевка” кључеве за четири возила (два путничка, једно доставно и једно комбиновано) примио је директор ове установе Ненад Козомора. Догађају су присуствовали државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Ненад Иванишевић и Илија Ђукановић, члан Градског већа града Суботице задужен за област социјалне заштите и здравства.

10344_1.jpg

За набавку четири путничка, два доставна и три комбинована возила одвојено је 157.789,999 евра. Возила су набављена у оквиру пројекта „Србија: Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији“, којим је Банка за развој Савета Европе нашој земљи прошле године одобрила 2,3 милиона евра бесповратне помоћи.

Вулин је изразио захвалност на донацији која је дата Србији без икаквих условљавања да би се помогло онима који брину о мигрантима, и истакао да ће се возила користити и за потребе других корисника установа, а не само за мигранте.

Ово је начин да међународна заједница покаже колико цени оно што су наши људи урадили за оне који су били у невољи и што су показали хуман и организован рад са мигрантима, казао је министар Вулин, и додао да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Влада Србије наставити да се према мигрантској кризи односе одговорно.

10344_2.jpg
Ненад Иванишевић, Илија Ђукановић и Ненад Козомора

Ненад Козомора је рекао да је Дом „Колевка” већ имао искуства са прихватом малолетних миграната и да су у претходном периоду имали око 600 ноћења.

− У току је изградња новог објекта искључиво за прихват малолетних миграната, тако да ћемо имати боље услове да следимо политику Владе − нагласио је Козомора.