Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Смањење броја илегалних миграната

25.07.2016.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас, током обиласка Прихватног центра за мигранте у Суботици, да се, након заједничких акција војске и полиције и појачане контроле границе према Бугарској и Македонији, смањује број миграната који улазе у Србију.

10385_1.jpg

Уз констатацију да свако ко хоће легално да уђе у нашу земљу има право да затражи улазак, али да на илегалан начин нико нема право да уђе, Вулин је рекао да се на црном тржишту појавила информација да су цене које кријумчари покушавају да наплате од миграната значајно порасле, јер сви осећају да Србија чвршће контролише своје границе, и да ће то наставити да чини.

Вулин, који је Центар посетио у друштву државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненада Иванишевића, покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предрага Вулетића, комесара за избеглице и миграције, Владимира Цуцића, председника Радне групе за праћење миграција на територији града Суботице и координацију активности у циљу решавања проблема миграционих токова, Милимира Вујадиновића, и Илије Ђукановића, члана Градског већа града Суботице задуженог за област социјалне заштите и здравства, нагласио је да су предузете мере допринеле пресецању многих кријумчарских путева.

Србија, како је поновио, не може више да буде талац политике било које владе, нити изостанка заједничке политике ЕУ, већ мора да штити своју територију.

Министар Вулин је, коментаришући последња дешавања са мигрантима који су кренули ка граници са Мађарском, нагласио да се мора омогућити поштовање закона и да се не могу дозволити угрожавање јавног реда и блокада саобраћаја.

– Држава је мигрантима обезбедила смештај и све што им је неопходно, али власти у Србији неће дозволити ситуацију у којој би мирни протест прерастао у угрожавање јавног реда и мира – поручио је Александар Вулин.