Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из привреде

Одржана „Војвођанска конференција о енергетици 2016“

30.06.2016.

У великој већници Градске куће данас је, у организацији Генералног конзулата Мађарске у Суботици, Скупштине АП Војводине и регионалних представништава Мађарске националне трговачке куће у Суботици и Новом Саду, одржана „Војвођанска конференција о енергетици 2016“.

10257_1.jpg

Генерални конзул Генералног конзулата Мађарске у Суботици др Јанош Бабић је у поздравној речи, између осталог, рекао да ће се на данашњем пословном форуму у циљу информисања потенцијалних корисника из Републике Србије представити енергетске компаније из Мађарске, док ће представници финансијских институција држати предавања о могућностима финансирања одређених програма.

Обраћајући се присутнима у име Града Суботице, заменик градоначелника Тимеа Хорват је казала да смо захвални на новом спољнополитичком усмерењу Владе Мађарске, према којем се Панонска низија сматра једном јединстевеном привредном регијом, што је за нас изузетно важно, јер нам обезбеђује бројне предности у области привреде, инвестиција и развојних активности.

Она је изразила захвалност стручњацима предавачима што ће са нама поделити своја досадашња искуства која за Србију представљају значајан путоказ на путу европских интеграција.

10257_2.jpg
Тимеа Хорват

– Мада се у Суботици први пут организује саветовање на ову тему, организатори су у претходном периоду већ одржали више конференција о разним темама, по целој Војводини. То није само доказ да је Влада Мађарске вољна за сарадњу, већ уједно представља и шансу за афирмацију војвођанских привредних субјеката – рекла је Тимеа Хорват.

Уз истицање да је уверена да субјекти мађарске привреде и даље могу да рачунају на локалну самоуправу града Суботице, и да Суботицу могу да сматрају својим партнером, Тимеа Хорват је навела да у оквиру конференције можемо да се информишемо о енергетској ефикасности, о обновљивим изворима енергије и о финансирању пројеката.

– Искористити могућности Војводине на пољу алтернативних извора енергије у циљу ефикаснијег коришћења ресурса за нас не значи само изазов, већ и огромну шансу, и то не само за Суботицу и Војводину већ и за целу Србију. Битно је да остваримо одрживи економски развој, који уважава природне услове и истовремено чува животну средину – нагласила је Тимеа Хорват.