Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица поносна на успех Давора Штефанека

20.08.2016.

Суботица је вечерас нашем златном рвачу Давору Штефанеку показала колико је поносна на његов успех. Освајача прве олимпијске златне медаље у Рио де Жанеиру за Србију, дочекало је више хиљада Суботичана којима је Штефанек, обраћајући им се са балкона Градске куће, рекао да пред њима има већу трему него што је имао када је почињао финалну борбу у Рију.

10446_1.jpg

– Хвала вам на овом дочеку, Суботица воли шампионе, и ово је само потврда да је Суботица град спортова. Обећао сам златну медаљу и испунио обећање. Морам да вам признам да још нисам свестан шта сам урадио. Вероватно ће требати неколико месеци да све ово схватим. Ово је нешто посебно, ово је сан сваког спортисте. Хвала вам још једном што сте ме подржали, али хвала и Граду Суботици и Рвачком клубу 'Спартак' који су ме вратили кући, хвала и градским челницима  на овој прилици, градоначелнику, локалном министру за спорт, хвала свима – казао је Штефанек.

Давор је на балкон Градске куће изашао са својим дугогодишњим тренером Сретеном Дамњановићем, а потом су се олимпијском шампиону придружили и његови родитељи, отац Дамир и мајка Ђенђика, брат Данијел са породицом и девојка Долорес.

10446_2.jpg

Уз подсећање да је намеравао да буде бољи и од свог тренера Дамњановића, Штефанек је рекао да сматра да је Дамњановић најбољи међу најбољима и да сада схвата да ипак неће моћи да га превазиђе, јер треба пуно рада да би се направио шампион као што је он то урадио, и то не једном већ више пута.

– Желим још да освојим злато са Првенства Европе које ће се одржати следеће године у Србији. Нема ничега лепшег него освојити злато у својој земљи. Немојте да заборавите да ће у Суботицу стићи још једна медаља, а донеће је Никола Калинић. Дочекаћемо га исто овако, али вас молим да бодрите и све друге спортисте који су у Рију. Не могу да вам опишем колико је леп осећај што сте се окупили у овако великом броју. Живела Србија! – нагласио је Давор Штефанек.

10446_3.jpg

Суботичанима окупљеним на Тргу републике обратио се и Сретен Дамњановић који се, такође, захвалио свима на подршци. Он је истакао да би Давор требало да буде његов једнако успешан наследник и као тренер у Рвачком клубу „Спартак“.

Уочи Штефанековог обраћања, на балкону Градске куће прво се појавио његов пријатељ, суботички певач Душан Свилар, који је отпевао неколико хитова. Након званичног дела програма, Штефанек се придружио окупљенима на Тргу републике, где је делио аутограме и сликао се са присутнима.

10446_4.jpg