Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за учеснике бициклистичке туре пријатељства Кишкунхалаш - Суботица

27.08.2016.

Заменик градоначелника Суботице Тимеа Хорват примила је данас, у Великој већници Градске куће, учеснике VI бициклистичке туре пријатељства Кишкунхалаш – Суботица, организоване у оквиру програма обележавања Дана града Суботице, на којој је учествовало више од 300 бициклиста рекреативаца. Група суботичких рекреативаца у Томпи је дочекала пријатеље из Мађарске и заједно са њима прешла пут до Суботице.

10461_1.jpg

Тимеа Хорват је, у свом поздравном говору, истакла да учесници ове бициклистичке туре, осим што промовишу здрав начин живота, спорт и дружење, граде и нова пријатељства, а самим тим и доприносе јачању сарадње између Кишкунгхалаша и Суботице, градова који су недавно потписали споразум о братимљењу.

Организаторима и учесницима пожелела је да се успостављења традиција бициклистичке туре и даље развија и успешно спроводи уз очекивања да се ускоро реализују и други  пројекти од обостраног интереса.

Заменик градоначелника Кишкунхалаша, Даниел Фаркаш, нагласио је да су неформални вишедеценијски пријатељски односи као и родбинске везе и пре званичиног успостављања статуса побратимљених градова створиле везе које су довеле до овако масовног заједничког рекреативног „покрета“.

10461_2.jpg

Информисао је присутне о покретању израде пројектно-техничке  документације за изградњу бициклистичке стазе између Кискунхалаша и Суботице на делу од Кишкунхалаша до кружног тока код Томпе.

Након свечаног пријема, Кираљ Габор, генерални организатор програма из Кишкунхалаша предао је у знак захвалности пригодне пехаре заменици градоначелника Суботице, заменику градоначелника Кишкунхалаша и представнику Министарства за национални развој Мађарске, јер кроз пројекат под називом „Преко седам граница“ Министартсво је дало подршку за реализацију бициклистичке туре.

10461_3.jpg

Званични програм посете завршио се полагањем цвећа на споменик Ивану Сарићу.