Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Отворена млечна хала на Робној пијаци „Мали Бајмок“

30.08.2016.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Акционарског друштва „Тржница” Бранислав Јока данас су, на зеленој пијаци у оквиру Робне пијаце „Мали Бајмок“, свечано отворили новоизграђену млечну халу. Радови су трајали око три месеца, а вредност инвестиције је 11,5 милиона динара.

10471_1.jpg

Доградњом хале и изградњом надстрешнице АД „Тржница“ је показало да води рачуна о својим корисницима и квалитету услуга, али и да имамо шта да понудимо нашим грађанима, рекао је, том приликом, Богдан Лабан.

Он је навео да је на око 120 квадратних метара новоизграђеног продајног простора постављено 17 савремених расхладних витрина за продају лако кварљивих намирница, и да је испод новоизграђене надстрешнице смештено 25 тезги за продају воћа и поврћа.

– Инвестиција је вредна 11,5 милиона динара, а Акционарско друштво 'Тржница' је радове и набавку опреме финансирало сопственим средствима. Пројекат реконструкције и опремања друге хале на Робној пијаци 'Мали Бајмок’ реализован је у години у којој АД ‘Тржница’ прославља 25. годишњицу успешног пословања – истакао је градоначелник Лабан, и додао да су руководство и менаџмент АД „Тржница“ квалитетним односом према послу показали како се води једно, из године у годину све успешније предузеће.

Бранислав Јока је нагласио да је уређењем ове пијаце омогућено закупцима да своје производе пласирају у складу са Законом о безбедности хране, а грађанима и посетиоцима Тржног центра „Мали Бајмок“ да производе и лако кварљиве намирнице купују на потпуно безбедан начин.

„Тржница“, казао је,  има 1.700 изнајмљених  тезги и више од 2.000 потписаних уговора са корисницима, јер поред зелене пијаце на „Бувљаку“ управља и пијацама у приградском насељу Александрово и на Палићу, које су, такође, уређене по највишим стандардима.

10471_2.jpg