Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Kонцерти одушевили суботичку публику

01.09.2016.

У оквиру овогодишње прославе Дана града, вечерас су се, на централном градском тргу, Суботичанима представили Војвођански камерни оркестар, чији је оснивач и концертмајстор проф. Милош Николић, Будимпештанско оперетско позориште и Пели Барна, рок певач и кантаутор из Будимпеште. Ови концери одушевили су суботичку публику.

10478_1.jpg

Због програма који су изводили, Војвођански  камерни оркестар је наступао у проширеном саставу, па је многобројна публика уживала у звуку симфонијског оркестра. Оркестар чине најцењенији музичари из света класичне музике,  чланови Београдске филхармоније, Војвођанског симфонијског оркестра, Новосадске опере и Зрењанинске филхармоније, као и уметници из Суботице.

На програму је, поред класичне музике, била и музика из филмова, обрађена специјално за ову прилику. Специјални гости концерта били су вокални солисти и наши суграђани, Мирна Радуловић и Варга Давид, као и млади виолиниста Варга Карољ.

10478_2.jpg

Војвођански камерни оркестар овог пута  наступао је под диригентском палицом Пашко Чабе.

Гала програм Будимпештанског оперетског позоришта, који чине Марика Освалд, Андраш Фараго, Енике Леваи и Шома Лангер, суботичка публика је такође прихватила са одушевљењем. Лепа атмосфера била је и на концерту акустичне гитаре Пели Барне, рок певача и кантаутора из Будимпеште.

10478_3.jpg