Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

У програмима поводом обележавања Дана града наступило више од 800 учесника

02.09.2016.

У програмима уприличеним поводом прославе Дана града, који се одвијао на малој бини постављеној на Тргу републике, наступило је више од осам стотина учесника, међу којима су били малишани из суботичких вртића, ученици  основних и средњих школа, представници социјалних установа, млади тамбураши, хористи, али и солисти, као и  чланови разних културно-уметничких друштава и суботичких плесних и балетских студија који су се публици представили разним играма и кореографијама. У богатом програму приказана је и едукативна представа о насиљу и врло атрактиван музички перформанс.

10481_1.jpg

Културно-уметнички програм који је трајао два дана, својим наступом увеличали су и наши најстарији суграђани, и многи други уметници који су се одазвали позиву локалне самоуправе и на тај начин улепшали и увеличали манифестацију прославе Дана града.

10481_2.jpg

У свечаном програму прославе, који је први пут на овакав начин организовала локална самоуправа желећи да укључи што већи број наших млађих суграђана, учествовала су и деца из Грачанице. Они су за Суботичане извели представу „Школско звонце“ познатог српског песника и књижевника Момира Драгићевића, који је током боравка у Суботици ученицима Основне школе „Јован Микић“ одржао час поезије и на тај начин српску књижевност приближио младима.

10481_3.jpg