Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Србија победник турнира „Стеван Ћеле Вилотић”

05.09.2016.

Фудбалска репрезентација Србије победник је 23. Меморијалног фудбалског турнира „Стеван Ћеле Вилотић” који је по 23. пут одржан у Суботици. У финалној утакмици наши репрезентативци били су бољи од селекције Израела – 3:1 (2:0). Треће место освојила је Француска која је са 2:1 победила Украјину, док су Сједињене Америчке Државе победом против Мађарске, такође са 2:1, заузеле пето место.

10488_1.jpg

Омладинска репрезентација Србије је до 13. трофеја „Стеван Ћеле Вилотић” дошла потпуно заслужено, јер је у свим елементима фудбалске игре била боља од вршњака из Израела

За најбољег голмана турнира проглашен је Марко Илић, репрезентативац Србије. Њему је пехар уручио селектор САД и некадашњи прослављени голман, Бред Фридел. Најбољем играчу, капитену наше репрезентације Доминику Динги, пехар је предао директор млађих селекција ФСС Митар Мркела. Најталентованијем фудбалеру Србије, Душану Влаховићу, пехар је уручила Светлана Вучић Вилотић, ћерка покојног Стевана Вилотића.  

Најбољи селектор је Милан Косановић, селектор Србије. Њему је плакету уручила Светлана Вучић Вилотић. Први стрелац турнира је Алмог Ејлон Хаим из Израела, са три поготка, колико је постигао и Игор Златановић, али је, према пропозицијама, признање отишло у руке млађег Израелца.

Пехар за фер-плеј, који носи име Ивице Кајдочија, идејног творца турнира, припао је репрезентацији Србији. Овај пехар нашој репрезентацији уручио је Владимир Кајдочи, син Ивице Кајдочија. Пехар за освојено треће место селекцији Француске, односно капитену Когнату, предао је Ненад Николић, председник Подручног савеза Суботице.

Капитену Израела Џонатану Левију пехар за друго место уручио је Немања Симовић, члан Градског већа града Суботице задужен за спорт и омладину. Победнички пехар репрезентацији Србије предао је Митар Мркела.

10488_2.jpg