Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Сарадња са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину

08.09.2016.

Члан Градског већа града Суботице задужен за спорт и омладину, Немања Симовић, састао се данас, у Градској кући, са покрајинским секретаром за спорт и омладину, Владимиром Батезом, и председником Универзитетског спортског савеза Србије Синишом Јаснићем. Разговарало се о улагању Владе АП Војводине у спортску инфраструктуру у Суботици, као и о помоћи у реализацији предстојећих међународних спортских такмичења која ће се одржати у нашем граду.

10492_1.jpg

Палић ће у јулу 2017. године бити домаћин престижног веслачког универзитетског такмичења, Првенства Европе, на којем ће учествовати више од 500 учесника, што ће много значити и за попуњавање наших туристичких потенцијала, рекао је, обраћајући се медијима након састанка, Немања Симовић, и додао да је то још једна од манифестација коју је суботичка локална самоуправа са задовољством прихватила.

– Желимо да наша сарадња са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину буде плодоносна у наредне четири године. Нама су увек циљ нови спортски терени. Не тако давно, терени са тартан подлогом у нашем граду ницали су ‘као печурке’ и сада желимо да се та пракса настави и даље. Намера нам је да кошаркашки терен у Александрову пресвучемо са тартан подлогом, па ћемо аплицирати средства за тај пројекат. Град Суботица и Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно ће инвестирати и у изградњу новог мањежа Коњичком клубу ‘Фејвори’ на Келебији како би половином наредне године могли да будемо домаћини једног великог европског такмичења у коњичком спорту – истакао је Симовић.

Владимир Батез је изјавио да Покрајински секретаријат за спорт и омладину у новој систематизацији има сектор за инфраструктуру, што ће, како је рекао, знатно утицати на унапређење рада Секретаријата, али и на развој спортске инфраструктуре у Војводини.

– Знамо да је Суботица велики спортски центар, град шампиона и ја са задовољством сваки пут овде долазим. Наша сарадња је и раније била добра тако да сам сигуран да ћемо је у наредном периоду интензивирати и унапредити. Очекујем да ћемо се поново видети када крене реализација ових пројеката о којима смо данас разговарали – казао је Владимир Батез.

Синиша Јаснић је рекао да је Србија позната веслачка нација, да очекује да ће на Универзитетском првенству Европе у веслању на Палићу бити можда и више од 500 учесника и да верује да ће на том такмичењу наступити и Мартин Мачковић, члан Веслачког клуба Палић, који је у дисциплини двојац без кормилара са Виктором Пивачем освојио златну медаљу на Светском првенству за сениоре у неолимпијским дисциплинама, сениоре до 23 године и јуниоре, одржаном крајем августа ове године у Холандији.

10492_2.jpg

Након састанка у Градској кући, Симовић, Батез и Јаснић обишли су кошаркашки терен у Александрову, као и радове на изградњи мањежа на Келебији.